Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TAČ IDE NA MORE Popularni zagrebački restoran otvara pomorsku podružnicu u Novom Vinodolskom

U Novom Vinodolskom dovršena je nova marina Muroskva, koja će značajno povećati turistički potencijal tog primorskog mjesta. Vlasnik marine, biznismen Vanja Špiljak dogovorio se s Tihomirom i Vesnom Miletić, vlasnicima uspješnog restorana Tač na zagrebačkom Vrhovcu, da oni preuzmu Muroskvin restoran sa 120 mjesta: šezdeset na terasi i šezdeset u klimatiziranom prostoru.

Restoran, koji će se vjerojatno zvati Novi Tač, pretežno će se baviti ribom i mediteranskon kuhinjom:” Na jelovniku će biti sedamdeset do osamdeset posto jela od riba, rakova i školjki. Ostatak jelovnika također će se bazirati na hrani iz lokalnog okruženja poput creske janjetine.” rekao nam je u srijedu gospodin Miletić.

Tač na moru otvara se početkom srpnja. Radit će cijelu godinu, što je golemi dobitak za taj dio obale. Naime ,od Opatije prema jugu sve do Dalmacije, ne postoji niti jedan kulinarski ozbiljan restoran ( ne računajući otoke). Posebno je loše stanje s restoranima na području Crikvenice, Selca i samog Novog Vinodolskog. Stoga je otvaranje Novog Tača značajan gastronomski događaj za turizam hrvatskog primorja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.