Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Erdutska graševina Jasne Antunović Turk dobila je platinastu medalju na Decanterovim svjetskim nagradama

Na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina, Decanter World Wine Awards 2017. Graševina Premium 2013. Jasne Antunović Turk dobila je platinastu medalju, 95 bodova i Best in Category. Izvrsna berba 2013. dala je zdravo grožđe s kojim sam mogla raditi nešto dužu maceraciju, hladnu fermentaciju u inox tanku te nakon toga 20 mjeseci školovanja i dozrijevanja vina u bačvi od slavonskoga hrasta.

Time sam dobila kompleksno i duboko vino, elegantno i kremasto, ali i dalje svježe, aromatski zanimljivo na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini – i začinjeno nenapadnom  ženstvenošću. Graševina 2013. ima zagasitije tonove,  a odležavanjem je dobila punoću i zaobljenost. Kristalno čiste je boje zlata, okus je intenzivniji i duži, s više toplih, cvjetnih nota i aroma zrelog voća,“ rekla je Jasna Antunović Turk u razgovoru za Decanter. Vinogradi Antunović smješteni na južnim padinama i kilometar udaljen Dunava koji ima dominantan utjecaj na erdutski terroir.

Jasna Antunović Turk obiteljsku vinariju proširila je 2004. godine sadnjom sedam hektara novih vinograda i modernizacijom proizvodnje. Kapacitet ove erdutske butik vinarije je sto tisuća boca godišnje. Dvije trećine vinograda zasađene su bijelim sortama, graševinom, chardonnayom, zelenim silvance , muškatom ottonel i plemenkom a ostatak čine crni pinot, cabertnet franc i cabernet sauvignon.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.