Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hotel Molindrio točno oslikava dosadnu i neambicioznu turističku svakodnevnicu Poreča

Okej, razumije se da od hotela s četiri zvjezdice ne očekujemo luksuz. Ali, očekujemo udobnost, pouzdanost i stanoviti osjećaj ugošćavanja. Porečki Molindrio smješten u lijepoj Zelenoj laguni, pomalo je izokrenuo tu tipičnu definiciju hotela s četiri zvjezdice. Naime, Molindrio izvana, s atraktivno osvjetljenim bazenom, ostavlja dojam luksuza. I pogled iz soba okrenutih prema moru isti vam cas podiže raspoloženje. No, Molindriov je softver beznadežno spuštajući i pomalo depresivan.

Parkirali smo ispred ulaza okrenutog prema moru. Gospodin iz osiguranja zamolio nas je da sami odvezemo auto na parking, jer hotel nema tu službu. Ljubazna gospođa na recepciji nije nas pitala treba li nam pomoći oko prtljage: čini se da hotel nema ni tu službu.

Sobe su male, što očekujete od četiri zvjezdice s uglavnom jeftinim punjenjem minibara, što također nije problem za takav hotel: problem je, međutim, u tome što se u minibaru nalaze buteljke bijelog vina iz 2013. kojima je rok trajanja istekao najkasnije 2015. pa sada kompromitiraju i hotel i proizvođača. Hotel bi se morao dogovoriti s proizvođačem o redovitoj zamjeni tih buteljki. Meni za room service krajnje je depresivan: čim vidite bečki od puretine i pržene lignje (famozne patagonike), jasno vam je da hotel misli samo i jedino na štednju. Na uštede se možda malo previše mislilo i tijekom gradnje, jer sobe imaju vrlo lošu zvučnu izolaciju. Sobarica je u devet ujutro ušla u sobu i probudila nas, a kad je vidjela da soba nije prazna ispričala se i otišla čistiti iduću. Mogli smo čuti svaki njezin pokret u drugoj sobi, usisavač da ne spominjemo. Štednja je očigledno bila motiv i u izboru jastuka koji su toliko tanki da bi na njima zaista ugodno mogli spavati jedino fakiri. No, najgori od svega jest vremenski raspored doručka. Doručak, naime, traje od 6:30 do deset.

Hotel je, dakle, odlučio maltretirati svoje goste prisilnim ranim ustajanjem na godišnjem odmoru. Takav, neprijateljski, vojnički stav prema gostu, tipičan je za veći dio porečkih hotela, što opet utječe na porečku ukupnu turistički scenu na kojoj nema ni ozbiljne gastronomije ni prestižnih kafića, ni barova o kojima se govori.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.