Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zagrebačkom Westinu već neko vrijeme radi roštiljarna s turbo folk glazbom

ray

Na samom kraju Westinove zgrade, južno prema Savskoj, stoji natpis Ray Grill & Club. Riječ je o prostoru što su ga zauzimale razne verzije noćnih klubova bivšeg Intercontinentala, među kojima je najpoznatija bila Tropicana. Ti klubovi uglavnom nisu bili osobito maštovito, napredni i spektakularni, ali su se uglavnom držali formata primjerenog hotelu s pet zvjezdica. Ray Grill & Club sasvim je drukčiji slučaj. Riječ je o carstvu raznih oblika narodne glazbe, uključujući turbo folk, uz koju se servira roštilj.
O turbo folk orijentaciji Ray Grill & Cluba svjedoci činjenica da njihov kućni bend, koji se zove Prava stvar, na vlastitoj web stranici kaže da osim tamburaške, sviraju i glazbu iz susjednih zemalja, te da su publiku dovodili do ludila u Urnebesu i Maredu.
Urnebes i Maredo spadaju među morbidnija mjesta zagrebačkog noćnog života (i također, uz turbo folk, serviraju roštilj). Zanimljivo je podsjetiti da se originalni Ray Grill & Club nalazio na Jarunu, i da je zapaljen 2014. godine. Westin na svojoj web stranici ne spominje Ray. No, činjenica je da je turbofolk ušao u najstroži centar Zagreba kroz vrata jednog od prvih hrvatskih hotela s pet zvjezdica, što sigurno ne pridonosi renomeu današnjeg Westina, hotela s pet zvjezdica koji je u boljim godinama nosio ime Intercontinental. Štoviše, nameće se pitanje bi li hotel zbog ovoga trebao izgubiti licencu Westina.

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.