Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovako izgledaju deserti kad je slastičarka modna dizajnerica

cecile-farkas

Nakon deset godina u modi, francuska dizajnerica Cécile Farkas u slastičarstvo je očito uskočila s velikim entuzijazmom. Ta se strast, ispričala je nedavno jednom francuskom portalu, pojavila više kao sjećanje iz djetinjstva ali brzo se rasplamsala. Farkas nije završila slastičarsku školu. Počela je kao kućna slastičarka s blogom, onda je postala profesinalna stilistica hrane i zatim godinama učila kod nekih od vodećih francuskih slastičara poput Pascala Caffeta, Dana Bessouda i Jean-Michela Perruchona. tražeći izričaj kojim bi u slastičarstvo unijela načela visoke mode. Nije otvorila slastičarnicu već radi kao konzultant. Talent i poseban stil donijeli su joj niz klijenata u cijelom svijetu. Iako u njezinoj novoj profesiji to nije uvijek popularno, Farkas svoj stil definira kao  izrazito ženstven, osoban i efemeran. Slastice razvija kao modne kolekcije, konceptualne cjeline koje se ne smiju ponavljati, reinterpretiraju se detalji, motivi ili inspiracije. Posebna značajka njezina stila su opsesija detaljima i inspiracija u prirodi i slikarstvu.

https://www.instagram.com/p/BQANfR5AO64/?taken-by=cecilemoritel

Ideološki, Cécile Farkas pripada pokretu povratka klasičnog francuskog slastičarstva. Sve slastice su sezonske, recepti kompleksni, okusi jako balansirani.  Proces počinje s fotografijama, nastavlja se skicama. “Čuvam esenciju svako gobjekta da je mogu transformirati i profinjeno, delikatno, proždrljivo sublimirati”, kaže Farkas, “Paleta boja je često djetinjasta, ili s pomakom prema paleti Lolite Lempicke, za baze volim koristiti barokne elemente i arabeske”. Za časopis So Good otkrila je proces iza nove kolekcije. Slastica s naslovne fotografije, Volupté cocolat blanc, počela je kao niz čistih geometrijskih oblika. Glavni dekorativni element je cvijet koji zapravo ovaj dizajn čini živim. Okusi su meki i podigrani, ujtešni. Fokus je na kontrast tekstura. Desert je istodobno kremast, hrskav i pjenast.

https://www.instagram.com/p/BQQ30qIg-eP/?taken-by=cecilemoritel

 

https://www.instagram.com/p/BQOTNA5Agn9/?taken-by=cecilemoritel

https://www.instagram.com/p/BQAZTXAAa_K/?taken-by=cecilemoritel

https://www.instagram.com/p/BOeaJ8WAKKO/?taken-by=cecilemoritel

https://www.instagram.com/p/BPw9KO1g5u_/?taken-by=cecilemoritel

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})