Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BREWBITES: Dobri televizori, još bolji konobari, mediokritetska hrana i loša pića

brewbites

Brewbites je jedini sportski bar u centru Zagreba. Uređen je u skladu s pravilima žanra. Bezbroj ekrana na kojima se stalno prikazuje sport, smjenjuju se sa sportskim memorabilijima, među kojima dominiraju dresovi naših sportskih zvijezda. Jelovnik je takodjer žanrovski precizan: puno velikih burgera, još vise wrappova i sendviča, nešto salata i jedan steak. Postoji i dnevni meni, s uglavnom dosadnim jelima poput juhe od bukovača i šampinjona ili nekoliko so called rižota.

Naručili  smo chilli onion burger, koji se servira na velikom, duguljastom bijelom tanjuru s pomfritom u mikrofritezi koja kao da je došla iz Legolanda, i s ponešto hrskave salate, sitno narezanpg luka i klica sa strane. Sama pljeskavica nije bila posve loša. Dapače, imala je lijepu, rahlu teksturu kakvu ne očekujemo kod masovnih prodavača hrane. Bila je , međutim, nedostatno sočna, prepečena, te nije imala onaj pravi, jaki mesni okus, kao u zagrebačkim craft burger shopovima. Ružičasti je umak asocirao na McDonald’s, što samo po sebi nije problem, ali ga je u hamburgeru previše. Višak umaka, višak salate, kiseli krastavci i jalapeñosi stvorili su priličan kaos u kojem se nije mogao prepoznati niti jedan specifičan okus. Najgore je, međutim, bilo pecivo, koje podsjeća na loš bijeli kruh iz supermarketa.

Nema zanimljivih piva

Brewbites po meniju i prezentaciji hrane podsjeća na američke tematske barove poput Harley Davidsona i Hard Rock Cafea, no osim velikih televizora ne daje niti jedan razlog da bi se ondje jelo: hrana nije posve loša, ali je potpuno mediokritetska. Što uglavnom vrijedi i za piva: šteta je što mjesto koje u imenu nosi prefiks brew drži samo industrijska piva ( plus jedan belgijski abbey). Brewbites je očito ugovorno vezan uz Podravku/ Carlsberg, pa zato nema baš ni jednog zanimljivog domaćeg piva, što dodatno pojaćava osjećaj osrednjosti.

Kad je, pak, riječ o vinima, umjesto vina na čaše, Brewbites gostima nudi bočice od dva deci što je bedasto, anakrono i uvredljivo. Konobari su apsolutno najbolji segment ove poslovne operacije: brzi, ljubazni, dobro informirani, nasmijani, puno efikasniji nego u mnogo ozbiljnijim barovima i restoranima. Brewbites je smješten u velikom prostoru kraj Radija 101, gdje se prije četvrt stoljeća nalazio veličanstveni zagrebački Hard Rock Cafe, koji je u podrumu posluživao jedno 400 posto bolju hranu.

BREWBITES
Gajeva 10, Zagreb

HRANA 2/5  AMBIJENT -4/5  POSLUGA 4/5
kreditne kartice: Amex, Visa, Master

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.