Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vertikala Stagnuma predstavljena je u Oksfordskom vinskom krugu

milos-oxford

Ivan i Josip Miloš, sinovi velikog pelješkog vinara Frane Miloša, gostovali su na britanskom Sveučilištu Oxford, gdje su članovima Oxfordskog vinskog kruga prezentirali vertikalu Stagnuma od 2007. do 1993. godine. Oxfordski vinski krug važna je institucija najuglednijeg britanskog sveučilišta. Oksfordski vinski krug okuplja buduće zvijezde engleskog intelektualnog i javnog života: ondje se ozbiljno raspravlja o razlikama između Lafitea i Latoura ili d’Yquema i Climensa.

U Oksfordskom vinskom krugu gostuju vodeće svjetske vinarije poput Mouton Rotschilda, Kruga, Margauxa ili Haut Briona. Baš zbog klasicističke i prilično konzervativne vinske orijentacije Oxfordskog vinskog kruga, neobično je i iznimno značajno , što je Oxford pozvao obitelj Miloš da ondje predstavi Stagnum. Članovi Oxfordskog vinskog kruga ovog su ljeta, naime, bili posjetili vinariju Frane Miloša u Ponikvama. Ono što su vidjeli i kušali potaknulo ih je da dovedu Miloše i Stagnum u Oxford.

 

Predsjednik ovog prestižnog vinskog udruženja Chase Coffin-Reggeven sljedećim je riječima  prokomentirao karakter Miloševih vina: ”Stagnumi me podsjećaju na klasični talijanski Barolo.” Ivan Miloš kazao je, pak, kako je trebalo tridesetak godina ozbiljnog i promišljenog rada da bi se dokazalo “kako se na Pelješcu mogu proizvesti neka od najboljih svjetskih vina.” Stagnumi se inače već dulje vrijeme nalaze na britanskom tržištu. Prodaju se, među ostalim, u legendarnoj londonskoj robnoj kući Harvey Nichols, poznatoj i po jednoj od najboljih vinoteka u Engleskoj.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.