Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Upravo smo otkrili najgori restoran u Zagrebu. To je Trattoria Piccola Italia u Green Goldu

piccola-italia-pizza

Zagreb nema sreće s talijanskim trattorijama. Luna Rossa u Preradovićevoj službeno je prokazana kao ekspozitura kalabrijske mafije, dok je Cantina u Importanne Galeriji prvi restoran kojem je Kult Plave Kamenice morao dati čistu jedinicu. Trattoria piccola Italia u Green Goldu koja je nesmiljeno reklamira na radiju kao lokal “s talijanskom poslugom”, još je gori slučaj. Zaista se ne sjećamo lošijeg restorana unatrag četvrt stoljeća.

Tu se ne radi samo o razini kuhanja koja je jednaka Cantininoj ili u Luna Rossi, nego o općem dojmu koji je deprimirajući kao Dinamove utakmice u Ligi prvaka. Trattoria piccola Italia ima dnevni menu od nekih šest do sedam jela, koji se u ponedjeljak sastojao od variva od graha, nekoliko tjestenina i nekog jela baziranog na ramsteku. Imaju još i desetak pizza koje se navodno mogu dobiti u tri vrste tijesta: tankom i hrskavom, talijanskom štogod to značilo, te debelom američkom. Naručili smo malu picante pizzu i tris tjestenina.


piccola-italia

 

Tjestenine su bile bezukusne, prekuhane, pune masnog bechamela i uvjetno jestive. Pizza je bila rubno nejestiva. Premda smo tražili tanko i hrskavo tijesto, dobili smo gnjecavu i jastučastu pizzu s najgorom zamislivom šunkom papirnatog okusa, i s inferiornom pancetom. Premda se pizza zove picante, što sugerira ljutinu, kuhari su na pizzu stavili velike slatke feferone.

Na cjeniku Piccole Italie uopće nema vina. Kad smo pitali za vino, konobarica je rekla da imaju nešto bijelo, pa je počela ponavljati vino bianco, vino bianco. Kad smo je zamolili da nam dobese tu jednu buteljku koju ova talijanska trattoria drži, pokazalo se da je riječ o falanghini napravljenoj za supermarkete, pa smo se odlučili za pivo.
U Maloj Italiji, na najvišoj razini Green Golda, u ponedjeljak oko pet nije bilo doslovno nikog osim nas. Praznina je jos više naglasila potpunu neadekvatnost i antipatičnost tog prostora. Piccola Italia definitivno je najgori restoran u kojem smo jeli unatrag dvadesetak godina.


Jeli ste u Trattoriji Piccola Italia? Podijelite dojmove

 

TRATTORIA PICCOLA ITALIA
Green Gold Centar, Zagreb

HRANA 1/5  AMBIJENT 2/5  POSLUGA 0/5
sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.