Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pomino Bianco lijepo je i pomalo aristokratsko toskansko vino

pomino-g

Frescobaldiji spadaju među najpoznatije toskanske vinogradarske i vinarske obitelji. Proizvode vina u svim mogućim stilovima i rangovima cijena, od baznih chiantija, preko klasičnih restoranskih vina kao što je Chianti Nipozzano, preko velikog brunella CastelGiocondo, do luksuznih posebnih projekata poput Lucea, kombinacije merlota i sangiovesea koju su u devedetim godinama osmislile obitelji Frescobaldi i Mondavi. Frescobaldiji su, naposljetku, prije desetak godina kupili i slavnu Ornellaiu u Bolgheriju, koju je utemeljio Lodovico Antinori i koja je podjednako poznata po svom glavnom vinu i po Massetu, iza Petrusa možda najslavnijem merlotu na svijetu.

Vina obitelji Frescobaldi zahvaljujući obitelji Dusper gotovo su 20 godina prisutna na hrvatskom tržištu, a nedavno su dobila novog uvoznika, zagrebačku tvrtku Acrobat. Pomino Bianco klasično je Frescobaldijevo vino, koje se dugo nalazi na boljim našim vinskim listama Pomino Bianco kupaža je chardonanya i bijelog pinota: dio cuveea tri mjeseca dozrijeva u hrastovim bačvama. pomino-id Pomino Bianco je bez obzira na svoju plebejsku cijenu, pomalo aristokratsko i prilično elegantno vino. Ono miriše izrazito floralno, po bijelom i žutom poljskom cvijeću, s ponešto primjesa jako zrelog žutog voća. Potpuno je zaokruženo na okusu s uočljivim mineralnim aftertasteom, a kiseline su optimalno izbalansirane. Tijelo je lagano do srednje, alkoholi umjereni.
Pomino Bianco nije, naravno, veliko vino: riječ je o lijepom, suzdržanom, ugodnom vinu za svaki dan, koje se fino slaže s raznovrsnom, nužno laganom hranom.

Gastropreporuka Pomino bianco zahvalan je pratitelj manjih bijelih riba poput oslića ili arbuna, zatim fritto mista, elegantnih, ali ne pretjerano aromatičnih gljiva, kao što su lisičice ili jablanovače, kao i mladih bijelih sireva.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.