Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Damir Tomljanović trebao bi postati novi glavni kuhar opatijske Bevande

tomljanovic

Poslije skoro deset godina u zadarskoj Foši, Damir Tomljanović ovih dana seli u opatijsku Bevandu. Tu nam je informaciju jutros potvrdio jedan od vodećih hrvatskih uvoznika vina, koji detaljno poznaje kvarnersku restoransku scenu. Četrdesetgodišnji Tomljanović, rodom iz Novog Vinodolskog, privukao je pozornost javnosti u restoranu Draga di Lovrana, gdje je kuhao sa Zdravkom Tomšićem, sadašnjim chefom konzultantom zagrebačkog Vinodola. U Fošu, najluksuzniji zadarski restoran, prešao je 2007.godine.  U Foši smo jeli samo jednom prije godinu i pol, i zaista nismo bili oduševljeni. Ni Fošin meni, barem onaj trenutno dostupan na internetu, ne doima se osobito uzbudljivo ni inovativno.

S druge strane, Tomljanović uživa ozbiljan, uglavnom nepodijeljen respekt među kolegama; Foša možda spada među one restorane u kojima chef nije u potpunosti dogovoran za sve elemente jelovnika. U javnosti najpoznatije Tomljanovićevo jelo je “burek od škampa”, škampi i mladi špinat u vučenom tijestu. Tomljanović se također isticao na zadarskom godišnjem Festivalu tune. Bevanda bi Damira  Tomljanovića kao svog novog chefa trebala predstaviti u prvoj polovici prosinca. Istodobno, u bivšem Takenoku u Kaptol Centru ubrzavaju se radovi na preuređenju interijera, kako bi  se ondje što prije mogao useliti Andrej Barbieri, donedavni Bevandin glavni kuhar. Gospodin  Barbieri planira krenuti sa svojim zagrebačkim restoranom u drugoj polovici siječnja, kad se Zagrepčani vrate sa skijanja.

 

Foto/fosa.hr

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.