Talijanski chef
Massimo Bottura projekt javne kuhinje
Refettorio Ambrosiano pokrenuo je na Expo Milanu 2015. Pridružili su mu se gotovo svi najvažniji svjetski chefovi. Bottura je u Milanu pokazao da se od ostatak hrane s Expoa mogu napraviti stotine zdravih i dobrih obroka za beskućnike i siromahe. Istu stvar ponovili su na
Olimpijskim igrama u Riju, a projekt je u različitim oblicima nastavljen u Južnoj Americi i Australiji, kao dio šire inicijative za demokratizaciju i veću održivost prehrambenog sustava. U kina sada dolazi film o tome.
“Theater of Life” cijeli je snimljen na početku projekta Refettorio Ambrosiano u Milanu 2015.
Trailer za ‘Theater of Life’ možete pogledati OVDJE
Redatelj Peter Svatek skupa s akterima filma traži odgovor na jednostavno pitanje: što možemo učiniti da smanjimo bacanje hrane i glad? Film je nazvan po Teatru Della Vita, napuštenom kazališu u milanskog grčkoj četvrti gdje je Bottura okupio šezdesetak chefova, Renea Redzepija, Virgilija Martineza, Alaina Ducassea, Daniela Humma, Ferrana Adriju i druge, da otpad pretvore u novu gastronomiju i tako počnu buduće promjene u politici hrane. Film se već prikazuje u Španjolskoj, a počeo je igrati i u Australiji i Kanadi. Massimo Bottura u filmu kaže da je svjestan da se ništa neće promijeniti preko noći, ali da od svih u gastronomiji i šire očekuje da daju svoj doprinos održivosti i pravednijem sustavu prehrane od onoga koji je stvorilo današnje konzumerističko društvo.