Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivica Matošević u Dubravkinom putu slavi 20. godišnjicu otvaranja svoje prve buteljke

ivica-matosevic

Treći četvrtak u studenom jedan je od veselijih dana u vinskom svijetu, dan kad stiže Beaujolais Nouveau. Treći četvrtak u studenom je također dan kad je u Hrvatskoj počela jedna od najvažnijh vinskih priča. Na taj dan u studenom  1996. u restoranu Valsabbion u Istri otvorena je prva boca Mladuha, mladog vina iz berbe 1996.  U Zagrebu su se te večeri deseci tisuća ljudi skupljali na prosvjedu za Stojedinicu, a u Istri se prvi put točilo vino Ivice Matoševića, koji će uz Morena Coronicu i Gianfranca Kozlovića postati jedan od začetnika modernog istarskog vinarstva.  Matoševićeve Albe, Anime, Antique i Grimalde već dva desetjeća spadaju među stilski najoriginalnija i najbolja hrvatska vina.

Ove godine, u četvrtak 17. studenog Matošević velikom večerom u Dubravkinom putu proslavlja 20. obljetnicu svog izlaska na tržište. Ovoga puta umjesto mladoga vina uz meni Priske Thuring pokazat će vina iz svoje arhive. Evo kako će izgledati meni.

matosevic-finalni-002

Dubravkin put ovih je dana uveo novi dnevni meni, na kojem se posebno ističu bučnica s kozjim sirom, ragu od hobotnice s heljdom, gnudi od kozjeg sira s pancetom i sladoled od Izabela grožđa. 

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.