Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veći PDV na ugostiteljstvo ipak se neće uvesti?

maric

Današnji Novi list javlja da će Vlada morati odustati od udvostručenja PDV-a za ugostiteljstvo. Pozivajući se na nekoliko neimenovanih sugovornika iz Mosta, Novi list tvrdi da Most neće podržati HDZ-ovu poreznu reformu. “Prijedlog će ili doživjeti značajne promjene, ili će čekati iduću godinu,” citira novi Novi list.

Jedna od glavnih Mostovih primjedbi na prijedlog porezne reforme tiče se upravo povećanja PDV-a za ugostiteljstvo, kao i povećanja poreza na kruh, mlijeko, lijekove i ortopedska pomagala. Ako su tvrdnje Novog lista točne, Vlada će zaista morati odustati od sadašnjeg prijedloga porezne reforme, jer je tako kompleksne zakonske promjene nemoguće donijeti bez suglasnosti glavnog koalicijskog partnera.

Čini se, dakle, da je snažna ugostiteljska kampanja protiv povećanja PDV a kojoj se pridružio i ministar turizma Gari Capelli, počela davati rezultate. S druge strane, premijer Plenković jučer je snažno podržao cjelovitu reformu, čime je preuzeo odgovornost za ugrožavanje jednog od najvažnijih hrvatskih gospodarskih sektora.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})