Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovi ljudi žele napraviti revoluciju u doručku – izmislili su čokoladni maslac

chocolate-butter

Dvije vodeće tvrtke novozelandske mliječne i konditorske industrije udružile su se u nesvakidašnjoj misiji – žele napraviti revoluciju u doručku. Lewis Road Creamery i Whittaker Chocolate tvrde da su napravile prvi čokoladni maslac na svijetu. Proizveden je od 72 posto kakaa iz Gane, bez palmina ulja i reklamiraju ga kao proizvod koji ujedinjuje najbolje od maslaca i čokoladnih namaza. Čokoladni maslac zapravo je konkurencija Nutelli is ličnim brendovima, ali je napravljen po jednostavnijem receptu, s manje šećera i više prirodnih sastojaka.

Prema promotivnim materijalima Lewis Road Creameryja namijenjen je istom korištenju kao drugi čokoladni namazi s naglaskom na doručak. Najveći problem mu je, naravno, nutricionistički. Čokoladni maslac može se smatrati zdravim samo ako se jede u minimalnim količinama, tanko namazan na komad integralnog kruha za doručak. S obzirom da ga reklamiraju kao proizvod za sve od palačinki do kolača i da mu se sastav zapravo ne zna, morat će odgovoriti na dosta pitanja. Čokoladni maslac zasad se prodaje samo na Novom Zelandu a ciljana izvozna tržišta su Europa i Australija.   

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.