Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rumeria No.1 Gorana Petkovića jedan je od najljepših dućana u Zagrebu

rumeria2

Trgovina Rumeria No.1 pomalo je skrivena na adresi Nova Ves 70 na potezu od crkve prema Zvijezdi. Premda je lokal na ulici, nije osobito uočljiv. Veća se vanjska reklama ne smije postaviti jer je riječ o staroj kući za zaštićenim statusom. Kad, međutim, uđete u tu izvana skromnu trgovinu, ostat ćete fascinirani njenom raskošnom ponudom. Vitrine i police Rumerie prepune su svih mogućih vrsta rumova. Dobro se drže i ostala žestoka pića poput whiskeya, među kojima smo uočili i Laphroaig Quarter Cask, jako popularnu “ubrzanu” verziju kultnog medicinskog malta, čije se dozrijevanje pospješuje odležavanjem u manjim bačvama. 

Valove nostalgije izazvali su  nam ipak  šampanjci Henri Giraud. Šampanjska  Henri Giraud proslavila se linijom Fut en Chene, ekscentrično luksuznim vinima puno skupljima od Perginona, vintage Bollingera pa i Vintage Kruga, koja su kod najstrožih britanskh kritičara dobivala preko 95 bodova. Kada su tek došla u Hrvatsku, imali smo sreće piti ih u većim količinama. Druge Giraudove etikete poput Esprita, uglavnom predstavljaju izvanrednu vrijednost za novac. Osim Girauda,

Rumeria i dalje nudi šampanjce Georges Gardet. Taj je brand prilično jak na britanskom tržištu, a u Hrvatsku je prvi put uvezen prije 12 godina. Među vinima još smo zapazili  Fontodijeve i Rivettove buteljke. Rumeria, koja se otvorila prije godinu dana, prodajni je i izložbeni salon Gorana Petkovića, zaslužnog i upućenog trgovca vrhunskim uvoznimim pićima. Osim što nam je predstavio Girauda, Petković je i prvi na hrvatsko tržište doveo danas neizostavni gvatemalski rum Zacapa. Rumeria je svakako jedan od najljepše uređenih dućana u Zagrebu, sa spektakularnom robom zbog kojeg vrijedi prošetati Novom Vesi.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.