Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Loš slastičar s grozne televizije uskoro gostuje u Zagrebu

cake-boss

The Learning Channel spada među najprizemnije kabelske TV programe koji su mogu gledati u Hrvatskoj. Današnji TLC, koji je u Americi iznimno popularan, zapravo je čisti freak show: taj kanal pokušava spektakularizirati ekstremno pretile osobe, djecu s raznim tjelesnim manama, gigantski visoke žene i “medije” koji sasvim ozbiljno prepričavaju svoje razgovore s duhovima. Bartolo Buddy Valastro jedna je od najvećih zvijezda TLC-a, osobito poznat po emisiji Cake Boss, realityu koji se emitira od 2009. godine do danas. Cake Boss snima se u Valastrovoj slastičarnici u Hobokenu u New Jerseyu. 

Gledali smo nekoliko epizoda Cake Bossa. Na razini interakcija među članovima Valastrove obitelji i njegovim suradnicima, riječ je o najbanalnijoj, najdosadnijoj  i najpredvidljivoj vrsti realitya. Kada je, pak, riječ o slastičarstvu, toga ondje zapravo nema. Valastrova slastičarnica u Cake Bossu proizvodi sve moguće, uglavnom nevjerojatno kičaste, oblike svadbenih torti ili torti za druge proslave. Pa je Valastro zauzet dizajniranjem golemih i ne baš lijepih kolača, te svladavanjem raznih logističkih prepreka, kako bi ti vrišteći artefekti od marcipana, šećera i boja za hranu na vrijeme došli do sirotih naručitelja koji će se onda diviti  Bossovoj vještini slaganja raznih latica, figurica, ili pak konstrukcijama koje imitiraju aute, zrakoplove ili poznate zgrade.

https://www.youtube.com/watch?v=_4TpkxO5PdY

Nikoga u cijeloj emisiji nije briga za okuse pojedinog kolača, pa se u ovom slastičarskom trashu o samom sadržaju slastičarstva ne može doznati baš ništa. No, Valestrova je emisija precizno pogodila ukus određenh slojeva američke televizijske publike, pa je svojedobno imala više od dva milijuna gledatelja. Osim Cake Bossa, Valastro na TLC-u povremeno “spašava” posrnule pekarnice i slastičarnice te sa članovima svoje obitelji rekonstruira jednostavnije recepte iz talijanskih turističkih kuharica. I ta dva showa kulinarski su i televizijski podjednako nezanimljiva. Valastro 17. listopada gostuje u zagrebačkom zapadnom City Centru, gdje će birati najljepšu tortu s hrvatskim motivima, štogod to značilo.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.