Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zdravko Tomšić počeo je raditi u Vinodolu kao chef konzultant

zdravko-tomsic

U srijedu ujutro u zagrebačkom restoranu Vinodol sreli smo proslavljenog hrvatskog kuhara Zdravka Tomšića, koji se prije nekoliko tjedana, kao konzultant, i formalno  pridružio Vinodolovu timu. Tomšić će u Vinodolu provoditi dva dana tjedno, a u prvih nekoliko mjeseci radit će na stvaranju infrastrukturnih preduvjeta za unošenje promjena na Vinodolov jelovnik. Jedan od važnijih zahvata jest stvarajnje posebnog prostora za mesnicu, unutar restorana. Prva Tomšićeva jela mogla bi se naći na Vinodolovu meniju negdje oko Božića, dok Dražen Boban, vlasnik ovog ultrapopularnog zagrebačkog restorana, puni učinak Tomšićeva angažmana očekuje za godinu dana.

Zdravko Tomšić tehnički je perfektan kuhar, koji je početkom dvijetisućitih od Kukrikua bio stvorio jedan od najuzbudljivijih restorana u Hrvatskoj. Po odlasku iz Kukurikua gospodin Tomšić preuzeo je kuhinju u Draga di Lovrana, hotelu i restoranu smještenom na prekrasnoj lokaciji na padinama Učke. Tomšićevim dolaskom Vinodol se počeo  pretvarati u ozbiljnu hrvatsku kulinarsku reprezentaciju, budući da u tom restoranu, također kao chef konzultant,već godinama radi iznimno talentirani Mario Čepek.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.