Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bili smo u najvećem spa centru u Hrvatskoj, Spa klinici Bellevue na Lošinju

bellevue-spa-jacuzzi

Dobra masaža ima svoju krivulju. Mora biti toliko opuštajuća da skoro zaspete dok traje, kad završi morate biti svježi kao da ste spavali cijeli dan, a na kraju dana morate opet zaspati kao beba, jer je masaža izvukla sam stres iz vas. Nakon iscrpljujućeg tjedna u Zagrebu, trebali smo je više od svega. U najveći spa centar u Hrvatskoj ulazi se kroz lobi s akvarijima egzotičnih riba, u prostor od 2400 četvornih metara u kojemu su beauty zona, spa zona s bazenom, medicinski centar i fitness centar. Dvorana za jogu je bila prazna jer se po lijepom vremenu satovi joge održavaju na platou na moru, a kratki pogled u teretanu otkrio nam je da je dovoljno opremljena za napredne vježbače i zahtjevnije treninge.  Za sve su aktivnosti na raspolaganju privatni treneri.

U manje od godinu dana rada Spa klinika Bellevue dobila je nekoilko međunarodnih nagrada. “Ideja centra je goste koji na otok stignu iscrpljeni od posla, stresa ili naprosto trebaju odmor, vratiti kući kao nove”, kažu voditelji centra. Koncept koji potpisuje direktorica centra Mladenka Nastovski Mesarić fokusiran je na antiage u wellness segmentu i antistres u medicinskom segmentu. Medicinski segment ih izdvaja na tržištu. Sistem se temelji na malom timu specijalista internističke medicine, nutricionista i kineziologa (kretanje i body healing je neizostavni dio oporavka) te mogućnosti outsourcanja liječnika ovisno o potrebama klijenata.

A Day at Spa Clinic Bellevue #relax #spa

A post shared by Kult Plave Kamenice (@kultplavekamenice) on

Posebna specijalnost klinike je oporavak i obnova vitalnosti,  nakon operacija, estetskih zahvata, težih stresnih razdbolja i sličnih situacija. Nemaju namjeru razvijati vlastite medicinske usluge, već najbolju moguću ekspertizu u regeneraciji, od obnove metabolizma, preko ciljanih terapija tijela do uspostavljanja novih prehrane. Najpopularniji u ponudi Spa klinike Bellevue su antiage tretmani i Suite Collection. Bellevue je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje možete izjamiti cijeli dio spa centra s  za tretmane u dvoje, koji će zajedno s terapeutima koji su satima samo vama na raspolaganju. U ponudi imaju sve klasične i high-tech antiage tretmane, od radiovalova do endo-lift učvrćivanja i intenzivnih elasto-kolagenskih tretmana. Koriste Elemis, vodeći britanski antiage brend i španjolski Natura Biseé, pionire koncentrata aktivnih sastojaka i izumitelje glyco pilinga. Među tretmanima tijela najtraženiji su sveobuhvatni medicinski tremani, poput Silhouette Stress Adieu.

bellevue-pool

Spa je smješten među čempresima i bazenima Bellevuea, praktički na moru. Dok nakon masaže ili tretmana ležite pijete čaj u bijeloj sobi za relaksaciju,možete slušati valove i gledati kako morski povjetarac pomiče vaš prozračni baldahin od tila. Centar ima i vlastitu zatvorenu terasu s jacuzzijima, ulazom na zatvoreni bazen s morskom vodom, ležaljkama i pogledom na more i manikirane vrtove vile Hortenzija. Terasa je potpuno odvojena od ostatka wellness zone hotela, tako da u njemu možete provesti cijeli dan uživajući u krasotama uvale Čikat, zaštićeni od hotelske vreve. Spa zona je bazična, s unutarnjim i vanjskim saunama, turskom kupelji, finskom i bio saunom i hladnim bazenom. Dizajn je elegantan, luksuznu atmosferu stvaraju crna boja i tema minerala, saune su prostrane i udobne, imaju nekoliko vodenih kreveta s kromoterapijom i nekoliko vrlo lijepih zona za opuštanje.

therapy

Bellevue spa brzo je postao poznat po zanimljivim integriranim uslugama. Posebno po višesatnim ritualima koji počinju pilinzima i kupkama i završavaju dugim opuštajućim masažama i tretmanima lica i tijela, a ako želite i posebnim laganim ručkovima ili večarama koje za vas slažu njihovi nutricionisti. Spa centar ima i Gentelman’s Escape rituale samo za muškarce i posebne programe prilagođene trudnicama. Pre-baby break postaje veliki turistički hit. U Velikoj Britaniji spa hoteli masovno uvode programe za žene u visokoj trudnoći koje sebi žele posvetiti zadnje mirne dane prije poroda i višegodišnjeg rollercoatera iscpljenosti,  ali i olakšati si sam porod. 

bellevue-two

Među masažama su najtražnije aromaterapijske, i Fusion freestyle masaža koja se u potpunosti osmišlja prema potrebama klijenta, iako i ostale, poput duboko opuštajućih masaža koje smo testirali, dosta individualiziraju ako želite. Tražili smo poseban tretman donjih leđa i ramenog pojasa, i dobili vrlo temeljit i efikasan tretman koji je riješio problem a nije oduzeo puno od ostatka masaže. Terapeuti su vrlo stručni, diskrecija je jedna od glavnih kvaliteta centra (osoblje je gotovo neprimjetno iako je stalno na usluzi). Većina masaža su Bellevuejeve signature masaže koje potpisuje  Mladenka Nastovski Mesarić.

Od klasičnih sportskih masaža, preko zabavnih masaža kojima vas priremaju za izlaske energizirajućim sastojcima iz popularnih koktela, do preciznih medicinskih masaža, fokus je na spajanju luksuza s visokim terapijskim efektom. Što su gosti, čini se, dosta brzo prepoznali jer prema tvrdnjama tima klinike sve više gostiju pri rezervaciji u hotelu Bellevue unaprijed dogovaraju plan tretmana i terapija u spa klinici za svaki dan boravka na Lošinju.

dsc03146

Šteta je jedino da na otoku koji je poznat po mirisima aromatičnog bilja, moru i ovčjem mlijeku koje se koristi za luksuzne organske kozmetičke proizvode, nemaju više lokalnih elemenata u terapijama, kao što istarski spa centri sjajno koriste grožđe i kozmetičke proizvode od vina ili kao što spa centri u dalmaciji iskorištavaju terapeutska sredstva lavande, soli, maslinova ulja, čaja od maslinova lišća i sl.

Očigledno je da je Bellevue  jedan od aduta hrvatskog luksuznog wellness turizma, ali mogao bi biti i važan igrač u domaćem zdravstvenom turizmu koji nije ni počeo razvijati svoj pravi potencijal. U Zagrebu, okolici Rijeke i Istri godinama rade međunarodno poznate estetske, stomatološke i ortopedske klinike te nekoliko privatnih poliklinika kojima nedostaju upravo takvi, luksuzniji centri za rehabilitaciju kakve njihovi klijenti očekuju i koji bi bili na razini medicinske usluge koju te klinike prodaju.

ice-pool design

Za sve to, međutim, bit će ključna gradnja lošinjske zračne luke. Do tada, Spa klinika Bellevue zajedno sa svim ostalim čarima Lošinja, bit će užitak za koji morate biti spremni voziti nekoliko sati, preploviti kanal trajektom i voziti stotinjak kilometara po kozjim otočnim cestama. Ali nakon teškog tjedna taj zadnji napor možda i nije velika cijena za mliječnu kupku s jasminom i ružom i dvosatnu masažu s mirisom mora.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.