Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvi Zagreb Burger Festival objavio je program. RougeMarin, Submarine BBQ, Jazz natašte, Bolesna braća…

burger-fest

U Zagrebu se od 15. do 25. rujna održava Zagreb Burger Festival, prvi festival posvećen rastućem žanru hamburgera. Na Strossmayerovu trgu nastupit će neki od najpopularnijih  zagrebačkih burger shopova i niz lokala koji u ponudi imaju hamburgere. Najavljeni su RougeMarin, Submarine BBQBoys Burger Bar BBBB, Kitchen & Grill PLAC, Brko & Brko, Šumski kuhar, Maredo Grill i ChevapRolls. Ako se pitate zašto nisu najavljeni neki od vodećih zagrebačkih burgers shopova poput Burgeraja ili Papa’s American Bara, razlog su, koliko se moglo čuti na burger sceni, pretrpani rasporedi i nedovoljan kapacitet barova koji s povratkom gostiju s mora ulaze u svoj uobičajeni frenetični ritam. Cijeli događaj pivom pokrivaju Staropramen i Zagrebačka pivovara, radit će i Rakijarnica Natural Cocktail bar, slatke palačinkice poffertjes prodavat će Tutač.

burger-festival-2016-program-1

U deset dana festivala održat će se deset koncerata, Zagreb Burger Festival otvaraju Bolesna braća, nastupaju među ostalima DJ Eddy Ramich, Phat Philly, Dj Wiliam Collins i Songkillersi. Održat će se i niz radionica, prezentacija i panel diskusija, s relevantnim centralnim temama fenomena burger scene i Zagreba kao gastro grada. Ocijenit će se najbolji hamburgeri, a festival ima i program za djecu. Cilj Zagreb Burger Festivala, kako objašnjavaju organizatori, je podizati razinu konkurentnosti i standarda industrije hrane i pića, atraktivnosti Grada u turističkom i društvenom smislu.

U Zagrebu je tek prije nekoliko godina eksplodirala prava scena hamburgera. Iako je gradska povijest ovog žanra realtivno duga i šarolika, od prvih kamiona iz kojih su se prodavali do prvih gastro varijanti u Esplanadinu baru, grad nema pravu tradiciju hamburgera, ali je upravo stvara.  Cijelu stvar organiziraju ljudi iza popularne Foodbalerke koja je ovo ljeto punila park na Ribnjaku. Ovakav koncept festivala, fokusiran na popularni žanr, s raspravama o temama relevantnima za čitavu gastro scenu i dobrim koncertnim programom, mogao bi postati model budućih festivala hrane u Zagrebu i šire. Kako su hamburgeri osvajali Zagreb možete pročitati OVDJE.

Zagreb Burger Festival

Strossmayerov Trg

Pon-Čet 14:00 – 23:00

Pet 14:00 – 01:00

Sub 12:00 – 01:00

Ned 12:00 – 23:00

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.