Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stigla je treća sezona Netflixove serije Chef’s Table, posvećena Francuzima

chefs-table-passard

Treća sezona Netflixove dokumentarne serije Chef’s Table mogla bi biti najbolja dosad. Nakon što je lani, pomalo neočekivano, izazvao senzaciju s prvom sezonom, autor David Gelb u ožujku je dobio još tri sezone. Prošlu su obilježile odlične epizode o Ani Roš i Alexu Atali, a ova je posvećena Francuskim kuharima. U prve dvije sezone bili su dokumentarci o chefovima porijeklom iz Francuske, poput Dominique Crenn, ali Gelbov tim tek je s trećom sezonom otišao na lice mjesta.”Francuska kuhinja je toliko važna, umjetnički i povijesno”, rekao je Gelb za Variety, “Imamo ečtiri chefa u različitim fazama karijera i života, i prekrasan presjek francuske kuhinje.” 

Vizualna inspiracija za seriju bio je BBC-jev Planet Earth. Najzaslužniji za nastanak serije Chef’s Table bio je Gelbov antologijski dokumentarac Jiro Dreams of Sushi, o najvećem živućem omakase majstoru Jiro Onu. Gelb je na seriji pročeo raditi prije nego je snimio Jira. Kad je Netflix je otkupio prava na prikazivanje dokumentarca, statistike gledanosti su ih zapanjile. Otkrili su novu publiku.  Gelb je dobio dobio prostor za Chef’s Table. Jiro je bio prekretnica na niz načina. Snimajući taj film Gelb je shvatio da s malim produkcijim timom i izuzetnim ljudima kakav je Jiro Ono, može napraviti promjenu kakvu želi u filmovima o hrani.

Jiro Dreams of sushi je bio prekretnica

Gelbov tim svaku epizodu priprema nekoliko mjeseci, samo snimanje traje oko dva tjedna. Jiro Dreams of Sushi otvorio mu je vrata kod najboljih kuhara na svijetu. Chef L’Arpegea Alain Pasard kojega ćemo gledati u ovoj sezoni, pristao je na snimanje samo zato jer je gledao Jiro Dreams of Sushi, a Michela Trosgroisa na suradnju je nagovorio sin koji je zbog Jira pogledao i prvu sezonu Chef’s Tablea. U trećoj sezoni snimljeni su dokumentarci o četiri velika francuska chefa: Alainu Passardu, Michelu Troisgrosu, Adeline Grattard i Alexandreu Couillonu. Više o seriji Chef’s Table i prošlim sezonama možete čitati OVDJE

U 3. sezoni serije Chef’s Table – France:

Alain Passard – L’Arpege – Francuska

Michel Troisgros – Maison Troisgros – Francuska

Adeline Grattard – Yam’Tcha – Francuska

Alexandre Couillon – La Marine- Francuska

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.