Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pogledajte finaliste Europske nagrade za dizajn hotela (među kojima je i jedan hotel iz Sarajeva)

hoteli-glavna-mandarin

Suci su počeli obilaziti hotele koji su ušli u uži izbor Europske nagrade za dizajn hotela. Do kraja listopada obići će hotele od Istanbula do Skandinavije i povući se u London na vijećanje. Pobjednici će biti proglašeni 21. studenog na ceremoniji u londonskoj Park Plazi Westminster Bridge.Dodjele nagrada za najbolje dizajnirane hotele svake godine okupi oko tisuću najjačih imena svjetskog hotelskog biznisa, predstavnika luksuznih brendova koji sponzoriraju događaj, investitora u hotelsku industriju, arhitekata i dizajnera. Predsjednica žirija koji okuplja stručnjake iz svih segmenata razvoja hotela, je Celia Geyer, Hiltonova globalna direktorica za arhitekturu i dizajn. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama novoizgrađenih hotela, adaptacija i restauracija, dizajna interijera, spa zona, soba, lobija, barova, restorana…Ove godine u uži izbor ušlo je dvadesetak hotela, neki poput milanskog Mandarin Orientala ili Hilton London Banksidea u gotovo svim kategorijama.

Adaptacije

U kategoriji adaptacija ocjenjuju se hoteli u objektima koji su prethodno imali druge funkcije. Ističu se senzacionalni JW Marriott u palači na privatnom otoku u venecijanskoj laguni i Zoku u Amsterdamu u kojemu je svaki prostor fleksibilan a hotel je napravljen kao hibrid ugođaja privatnog stana i ugodnog radnog prostora.

Novogradnje

Ovo je kategorija koja redovno izaziva najveće zanimanje, zbog arhitekture, inovacije i investicija. Među ovogodišnjim finalistima veliku su pažnju privukli digitalizirani Cloud 7 u Istanbulu i Hilton London Bankside. U ovoj kategoriji u finale je ušao i sarajevski hotel Pino Nature, koji je projektirao Studio ZEC arhitekta Vuka Zeca a izgrađen je na Bjelašnici (na donjoj slici).

Restauracije i obnove

U jednoj od najzahtjevnijih kategorija ove godine su impresivni poduhvati restauracije hotela Royal York u Yorku i Hoxtona u Amsterdamu, a veliku pažnju izazvali su projekti obnove hotela Grace na Santoriniju, i hotela Marktgasse Hotela u Zürichu.

Dizajn interijera

U najatraktivnijoj kategoriji koja se dijeli na podkategorije barovi, restorani i bistroi, lobiji, sobe i kuponice te spa zone, iskočili su ekscentrični i neformalniji ambijenti poput hotela La Granja na Ibizi ili barova britanskih luksuznih hotela. Ali nagrade se očekuju za velike investicije poput Mandarin Orientala u Milanu i JW Marriotta u Veneciji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.