Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KLM od kolovoza uvodi točeno pivo u svim klasama na europskim letovima

heineken

Nizozemski KLM prvi je među aviokompanijama odlučio pokazati malo milosti prema ljubiteljima piva i pored limenki i bočica uvesti točeno pivo na letove za sve klase, prenio je nedavno portal  pivnica.hr. Partner im je, nažalost, Heineken ali za nadati se da će njihovi konkurenti slijedeći KLM-ov primjer točiti neka bolja piva. Točeno pivo na letovima još je prije šest godina uvela japanska aviokompanija All-Nippon Airways ali oni su nudili samo 20 čaša po letu u biznis klasi i prvoj klasi i na domaćim letovima.

Točeno pivo KLM je planirao nekoliko godina tražeći rješenje za bačve, koje je na kraju dizajnirao Heineken. Najveći izazov bio je riješiti točenje bez CO2 koji je zabranjen u avionima i napraviti točionike koji na niskom tlaku na letovima neće proizvoditi previše pjene. Zbog malog prostora u kolicima za posluživanje u avionu, morali su odustati od rashladnog sustava. Bačve će u avion dovoziti ohlađene u posebnim izoliranim kolicima koja će funkcionirati kao velike termosice.

Na svakom letu bit će četiri bačve Heinekena. Početak točenja piva na letovima KLM je morao dogoditi za srpanj jer nisu mogli na vrijeme dobiti sve sigurnosne certifikate. Predstavnici kompanije medijima su potvrdili da je to sada riješeno. Partnerstvo s Heinekenom u ovoj ponudi KLM je objasnio dugogodišnjom suradnjom i strategijom korištenja tipičnih nizozemskih proizvoda kako bi se izdvojili u konkurenciji. Ako točenje zakaže, KLM još uvijek ima limenke i boce piva u svojim hladnjacima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.