Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Women on Wine odabrale su Birin Grk za vino godine

women-on-wine

U četvrtak navečer u zagrebačkom restoranu Balon održana je proslava petog rođendana organizacije WoW. WoW, akronim za Women on Wine, danas broji 165 članica, a u hrvatskoj je javnosti osobito poznat  po Pink Dayu, proljetnom festivalu ružičastih vina, koji je i ove godine napunio Mimaru .

Women on Wine uspješno promoviraju kulturu vina, stalno inzistiraju na rastu kvalitativnih standarda u hrvatskom vinarstvu, te naglašavaju potencijal hrvatskih vina kao integralnog dijela našeg turističkog proizvoda.

U povodu proslave petog rođendana, WoW je dodijelio i svoje uobičajene godišnje nagrade. Vinom godine proglašen je Birin Grk koji je, naravno, pobijedio i u kategoriji najboljeg bijelog vina. Nagradu za najbolje crno vino dobila je Kozlovićeva Santa Lucia Noir iz 2011. godine, Andro Tomić trijumfirao je među roseima sa svojim Opolom Nobile, dok je Krauthakerov Zelenac, izbor suhih bobica iz 2009. izabran za najbolje slatko vino.

unnamed (5)

Sanja Muzaferija, ugledna novinarka, utemeljiteljica i predsjednica Women on Wine, odmah je počela razmišljati kamo će njena udruga odvesti gospodina Biru; WoW, naime vinaru godine organizira putovanje u jednu od velikih europskih vinskih regija.

unnamed (1)

Gospođa Muzaferija glasno je filozofirala o Austriji, gdje je biodinamički i organski pokret vrlo snažan, što se podudara s Birinom vinskom i vinogradarskom filozofijom.

Dodjela WoW-ih nagrada perfektno je zaokružila uzbudljivi vinski početak ljeta u Zagrebu, neobično ispunjen izvrsnim degustacijama, na kojima smo mogli kušati pojedina vina koja predstavljaju relativne svjetske raritete.

unnamed (6)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.