Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tom Gretić sutra predstavlja svoj ljetni meni za Bistro Apetit. Evo što je na listi

gretic

Jedan od najboljih hrvatskih chefova Tom Gretić, u ponedjeljak 27. lipnja na večeri će predstaviti svoj ljetni meni za Bistro Apetit, prvi otkako je chef patron restorana u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici. Kako je u najavi naveo Bistro Apetit, Gretićeva inspiracija za pomalo nostalgični meni su zagrebačka kuhinja i sam Bistro Apetit.

Screen Shot 2016-06-26 at 20.03.09

Na meniju su među ostalim sir i vrhnje upotpunjeni pačjim pršutom, risotto rizi bizi, zagrebačka teletina, hobotnica i parfait od guščje jetre. Gretićev povratak na hrvatsku restoransku scenu svakako je dobra vijest. Nakon sedam godina na poziciji glavnog chefa Maistrinih hotela, Gretić je otišao raditi u salzburški Hangar 7, prihvatio angažman u televizijskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” i nakon toga jedno vrijeme radio u Beogradu. Najavljivao je da će se neko vrijeme više fokusirati na konzultantske poslove jer  nakon 25 godina uzeti pauzu od rada u velikim, uglavnom hotelskim kuhinjama i gostovati u inozemstvu. U Bistro Apetit došao je nakon što su njegovi prethodnici, chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug, odlučili pokrenuti vlastiti restoran u prostorima bivše Pete četvrtine.

Photo/Bistro Apetit

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.