Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Proglašeni su najgori novi luksuzni hoteli u globalnoj konkurenciji. De Nirov Nobu vodi

nobu

Nova lista Luxury Travel Intelligencea, kompanije za ocjenjivanje ponude na luksuznim putovanjima, proglasila je najgore nove luksuzne hotele. Sadržaj Luxury Travel Intelligencea dostupan je samo članovima, a članom se može postati samo na nečiji poziv, pa njihove ocjene inače ne izazivaju veliku pažnju medija. Možda ne bi ni ova lista, da se na samom vrhu nije našao Robert De Niro. Kao glavni investitor chefa Matsuhise Nobua i njegova lanca restorana Nobu (zadnji je upravo otvoren na Svetom Stefanu u Crnoj Gori), De Niro je s Matsuhisom otvorio i devet luksuznih hotela u pet zemalja.Svaki Nobu hotel potpisuje De Niro osobno. Prvi su otvorili 2013. u Ceasar’s Palaceu u Las Vegasu. Nobu Hotel City of Dreams u Manili njihov je prvi hotel u Aziji.  Otvoren u prosincu 2014. reklamira se kao hotel “zabavnog luksuza” insiriranog kulturom celebrityja. S tim projektom velika casino korporacija Melco Crown Entertainment ušla je u filipinski turizam.

nobu manila

Nobu Hotel City of Dreams u Manili

Nobu Hotel City of Dreams na na Filipinima, proglašen je najgorim na svijetu. Suosnivač Luxury Travel Intelligencea Michale Compton De Nirov je hotel proglasio “velikim razočarenjem”. Za časopis Fortune rekao je da je nekoliko članova dalo “negativan feedback”. Nobu Hotel u Manili je raskošno zdanje s 321 sobom, relativno velik za luksuzni hotel. “Dok je sam smještaj impresivan”, ocjenjuje Luxury Travel Intelligence, “hotel je jako loše vođen” više se gostiju žalilo ne “nekompetentnu i neljubaznu poslugu”. Gosti luksuznih hotela osim arhitekture očekuju i “neko posebno iskustvo” a Nobu hotel ga ne pruža, zaključili su.

Nobu Restaurant1x

Nobu restoran Manila

Ocjenjivači su restoranima hotela dali dobre ocjene ali tvrde da se Nobu brend previše proširio. “Njihov ulazak u hotelijerstvo je upitan, posebno u posao s velikim hotelima s nekoliko stotina soba,” pišu, “Nobu je uvijek predstavljao ekskluzivnost i luksuz. Noviji Nobuovi restorani su, međutim, puno veće operacije, a hoteli koje su dosad otvorili su daleko od bilo kakve ekskluzivnosti”.

nobu manila rooms

Sobe u Nobu Hotelu City of Dreams

Cijene soba u Nobu hotelu u Manili počinju sa 164 dolara za običnu deluxe sobu i idu do 400 dolara za Nobu apartman s pogledom na Manilu. Uglavno, hotel je ocijenjen kao dobro mjesto za turiste koji dolaze u casina u Manili, ali ni izbliza dovoljan za poslovne goste, VIP goste i zahtjevnije goste luksuznih hotela, za koje Manila ima puno boljih hotela.  Budući da De Niro i Matsuhisa planiraju otvaranje osam novih hotela, pobjeda na listi najgorih, koja se proširila internetom, neće im nimalo pomoći. 

NAJGORI NOVI LUKSUZNI HOTELI 2015.

1. Nobu, Manila, Filipini

2. Shangri-La’s Le Touessrok, Mauricijus

3. St Regis, Mumbai, Indija

4. Zaya Nurai, Abu Dhabi, UAE

5. Edition, Miami Beach, SAD

6. Lanesborough, London, Velika Britanija

NAJBOLJI NOVI LUKSUZNI HOTELI 2015.

1. Mandarin Oriental, Marakeš,Maroko

2. Sant Francesc, Palma de Mallorca, Španjolska

3. Aman, Tokio, Japan

4. Villa Rene Lalique, Alzas, Francuska

5. Reverie Saigon, Ho Chi Minh City, Vijetnam

6. Temple House, Chengdu, Kina

7. Sujan Rajmahal Palace, Jaipur, Indija

8. La Fiermontina, Apulija, Italija

9. Six Senses, Dolina Douro, Portugal

10. Gansevoort, Dominikanska Republika

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.