Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Ošterije Debeluh Jure Tomić je svjetski prvak u pripremi paste 2016.

jure-tomic

Chef Ošterije Debeluh Jure Tomić pobjednik je petog Barillina Svjetskog prvenstva u pripremi paste  koje je u subotu završilo u Italiji. U finalu su još bili Mark Delia, Umberto Massimo Gorizia i Yoshitaka Miyamoto, a natjecala se i hrvatska predstavnica, chef novigradskog restorana Marina Marina Gaši. Jure Tomić pobijedio je s integralnim fusillima s kozjim sirom i bučom. Tehnički ocjenjivači bili su Daniele Caldarulo, šef talijanske kuharske reprezentacije, Barillin chef Marcello Zaccaria i talijanski gastro kritičar  Andrea Grignaffini, a VIP dio žirija činili su predsjednik žirija Davide Oldani, Paolo Barilla, glumica i prezenterica Vittoria Belvedere i chef Paolo Lopriore.

jure tomic jelo

Jure Tomić pobijedio je s integralnim fusillima s kozjim sirom i bučom

Svjetsko prvenstvo u pripremi paste važan je dio Barillina marketinga, posebno promocije tjestenine. U trećem su se izdanju, primjerice, borile zvijezde talijanskog Masterchefa, lani je pobijedio Daniel Evangelista, chef slavnog restorana Peperoncino iz Ankare. Natjecanje organizira Academia Barilla, međunarodni centar Barilla Grupe za promociju talijanske gastronomske kulture koji funkcionira i kao kuharska škola i centar za razvoj.

Osnovan je 2004. sa sjedištem u Parmi i među glavnim su mu ciljevima borba protiv krivotvorenja autohotnih talijanskih proizvoda, nepropisno korištenje imena i zaštićenih robnih marki te širenje znanja o talijanskoj hrani i kuhinji kroz specijalne događaje kakvo je i ovo prvenstvo.

Ošterija Debeluh, član Jeune Restaurateurs d’Europe, jedno je od omiljenih mjesta zagrebačke publike, ne samo zbog blizine već zato što jer riječ o zaista dobrom restoranu poznatom po odličnim steakovima, rozbifu, interpretarcijama lokalnih slovenskih jela i vinskoj listi, čijem šarmu dosta doprinose energija i strast Jure Tomića.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.