Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrepčani su u Dobrim vinima pokazali da vole Vinistru

vinistra

U srijedu 18. svibnja u Dobrim vinima u Green Goldu okupilo se preko devedeset ljudi, željnih da kušaju šampione Vinistre. Posebno je zanimljivo da se iste večeri u Zagrebu održavalo još nekoliko eminentnih vinskih događaja, poput prezentacije sjajnog Lagunina enologa Milana Budinskog u Johannu Francku, što nije utjecalo na potražnju za stolicom više u Dobrim vinima: sve je očiglednije da se gradska vinska scena vraća u vesele i entuzijastičke dane prije 2009. godine. 

Poštovatelji istarskih vina okupljeni u Dobrim vinima osobito su dobro reagirali na mladu Fakinovu malvaziju,koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji svježih malvazija, dok su ocjene o Cattunarovoj Collini, koja je pobijedila u konkurenciji odležanih malvazija, ostale striktno podijeljene.

vinistra1

Za dio publike koji preferira mlado i svježe, komplicirano proizvedena Collina bila je naprosto preteška, dok su oni gosti koji smatraju da malvazija treba imati više različitih izričaja, snažno podržali ovo ekstremno koncipirano vino, koje sadrži dugo macerirano grožđe iz kasne berbe, i koje sam Franco Cattunar smatra nedovršenim, držeći da Collini treba još barem nekoliko godina odležavanja, kako bi razvila svoje najbolje značajke.

Apsolutni šampion Vinistrine večere u Dobrim vinima bio je, prema reakcijama gostiju, Degrassijev zreli refošk što je, zapravo, zasluženo i pravedno. Moreno Degrassi jedan je od četvorice utemeljitelja moderne istarske vinske industrije (uz Kozlovića, Coronicu i Matoševića), ali je uvijek dobivao znatno manje pozornosti od njih trojice. S druge strane, neke Degrassijeve boce, poput ovog plemenitog, složenog i zaista izvrsnog crnog vina, spadaju u sam vrh istarske i nacionalne vinske proizvodnje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.