Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ferran Adrià u najluđem partnerstvu ikad s Disneyem izdaje kuharicu za djecu

adria-glavna

Kad smo bili klinci na spomen riječi kuhar pomislili bi na gospodina Stevu Karapandžu s visokom bijelom kapom, naša djeca na rumenog Jamiea Olivera kako skače po kuhinji, a novi klinci mogli bi dobiti najopakiju od svih asocijacija, opsesivnog Katalonca. Ferran Adrià sklopio je novo partnerstvo, vjerojatno najluđe dosad. Kako je objavio Phaidon, Adrià će u suradnji s Disneyem nekako spojiti El Bulli i Mickeya Mousea i napraviti “multimedijalnu kuharicu za zdravo i zabavno kuhanje kod kuće” inspiriranu Disneyevim i Pixarovim legendarnim crtićima.

mickey

Originalni naslov kuharice je Te Cuente en la Cocina: Cocina con la imaginacion de Ferran Adrià. Projekt se sastoji od kuharice od 296 stranica, web stranice i aplikacije sa 60 recepata među kojima su i recepti posvećeni Ratovima zvijezda i Marvelovim superherojima. Na repertoaru su sok Knjiga o džungli, jabuka dekorirana tako da sliči na Mikea Wazowskog iz Čudovišta iz ormara i “padawan od patlidžana”.

Disney je najavio da će svi recepti biti pogodni za obiteljsko kuhanje jer uključuju sastojke koje je lako nabaviti i prošli su nutricionističku kontrolu madridske bolnice La Paz. Za ozbiljnije a j0š uvijek pristupačne Adrijine recepte s kojima ne morate razmišljati o Chewbacci i Avengerse, u Hrvatskoj je prevedena kuharica Obiteljski ručak (Profil) ili možete naručiti neku od skupih i spektakularnih El Bullijevih kuharica.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.