Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MENEGHETTI Za vinariju iz Bala 2015. je jedna od najboljih godina ikad

meneghetti-web

U četvrtak su Wine baru Basement u Zagrebu predstavljena nove berbe istarske vinarije Meneghetti,  Malvazija iz 2015. i Meneghetti White iz 2012. Direktor i partner kuće Meneghetti Goran Hanžek rekao je da će 2015. ostati upamćena kao jedna od najboljih u povijesti vinarije, ponajviše zbog vremenskih uvjeta koji su za razliku od kišne 2014. bili izvrsni, pa očekuju i vina izuzetno visoke kvalitete, objavljeno je u izvještaju Meneghettija s prezentacije. 

Drugi razlog za proglašavanje 2015. jednom od najvažnijih godina za Meneghetti jest to što su svi vinogradi u vlasništvu vinarije lani došli u stanje pune rodnosti i Meneghetti će prvi put nadmašiti proizvodnju od 100 tisuća boca godišnje. Stancija Meneghetti trenutno se proširuje i preuređuje, a ponovnoo tvaranje Hanžek je najavio za kolovoz. Meneghetti tada otvara i novi restoran za 70 gostiju.

Meneghetti Malvazija 2015.

malvazija2015

Meneghetti Malvaziju 2015. predstavlja kao svježe bijelo vino napravljeno od 85 posto malvazije te 15 posto chardonnaya i bijelog pinota u kupaži, s klasičnim voćnim notama i karakterističnom cvjetnom notom akacije na nosu, mekog okusa, srednjeg tiela i fino balansiranih kiselina i alkohola. 

Meneghetti White 2012.

white2012

Meneghetti White 2012. je kupaža chardonnaya i bijelog pinota koja je prije izlaska na tržište odležala 12 mjeseci u velikim bačvama od slavonskog hrasta i još 30 mjeseci u boci. Naglašene su note zrelog tropskog voća i citrusa te fino drvo i vanilija u pozadini, riječ je o bogatom vinu kremaste teksture i zrelijih kiselina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.