Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOLFAN THE CHAMPION Svjetski prvak u sauvignonima predstavljen je u Dobrim vinima

bolfan-dobra-vina-web

Najbolji zagorski vinar Tomislav Bolfan nedavno je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu sauvignona u španjolskoj Ruedi. Bolfan je  medalju dobio za sauvignon iz 2015. godine, o kojem smo pisali još u siječnju kad smo ga kušali u podrumu iznad malog zagorskog mjesta Hrašćina. 

Radi se o drugom izvrsnom Bolfanovu sauvignonu u tri godine: berba 2013. također je impresionirala aromatikom i strukturom, tako da se danas može konstatirati  kako je Tomislav Bolfan najbolji hrvatski priozvođač sauvignon blanca. Bolfanova večera u Dobrim vinima u Green Goldu, održana u srijedu 16.ožujka, počela je mladim i jako voćnim roseom napravljenim od pinot noira, koji ima veliki komercijalni potencijal. Zatim smo, uz kremu od gljiva s potočarkama i pinjolima, dobili šampionski sauvignon koji zaista zaslužuje vrlo visoke ocjene, i koji će još godinama lijepo dozrijevati.

bolfan za fb

Poslije sauvignona iz 2015. kušali smo rizling iz 2013. godine, koji je već počeo razvijati blage note voska i petroleja, ali čija visoka kiselina jamči bar sedam do deset godina uspješne budućnosti. Rizling smo pili uz jakovsku kapicu s crnom morskom pjenom.

Štapići tune u maku posluženi su uz crni pinot, a teleći medaljoni uz kupažu frankovke i caberneta: Bolfan u svojim zagorskim vinogradima uzgaja mnogo sorti. Na kraju su nam natočili izborni traminac iz 2013. koji se pokazao gotovo senzacionalnim: uz sauvignon iz berbe 2015. radilo  se, svakako, o uvjerljivo najboljem vinu večeri.

bolfan podrum

Tomislav Bolfan , skupa s obitelji Tomac i s Velimirom Korakom, najvažniji je vinar Bregovite Hrvatske, čije je središte grad Zagreb. Kada bi se zagrebački restaurateri i hotelijeri držali načela Pij lokalno, koje je osobito bitno u kontekstu zagrebačkog turisitčkog  buma, Bolfanova bi se vina točila na čaše u svakom boljem gradskom lokalu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.