Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U pustom ribarskom mjestu kraj Vodica pronašli smo skoro genijalnog šanpjera

luna-kovac-g

Tribunj je u ovo doba godine očekivano prazan. U hladan sumrak na rivi tog malog mjesta blizu Vodica, vide se uglavnom blage sjena na terasama zatvorenih restorana koji čekaju ljeto. Između palmi i agava na gradskom trgu nazirala su se tek svjetla dva ili tri otvorena lokala, od kojih je jedan djelovao pomalo nadrealistički. Veliki žuti neon s natpisom Mexican Food i crnim sombrerom nije slika koju biste očekivali u ribarskom selu, osobito ne izvan sezone. Kako nismo htjeli eksperimentirati s latinoameričkom hranom u srednjodalmatinskom ambijentu, prošetali smo do suprotne strane rive, gdje nas je čekala Luna.

Luna, koja uz restoran ima i apartmane, tipičan je turistički jadranski restoran: u pomalo bezličnom interijeru ističe se tek nekoliko maketa jedrenjaka, a svježi tulipani na stolovima pokušavaju dati ponešto topline tom indiferentnom prostoru. Plata s ribama, međutim, nije bila indiferentna. Naprotiv, jedno tri golema kovača, velika orada, jedna veća i dvije manje škrpine učas su naše raspoloženje pomakli od dosade do uzbuđenog iščekivanja. Koje se isplatilo.

Kovač u Luni prije

Kovač u Luni poslije

Impresivni šanpjer, pečen na pravoj vatri, možda je na nekim mjestima bio pomalo presušen, dok je na najdebljim dijelovima imao teksturu odreska svježeg bakalara. Međutim, najfiniji dijelovi, oni oko rebara, bili su upravo čarobno ukusni i sočni, tako da će nam ovaj tribunjski kovač ostati u dugom i lijepom sjećanju. Kruh, ulje i neki drugi detalji nisu vrijedni spomena, ali nisu narušili izvrsnost ribe.

Vinska je karta za Lunino okruženje, koje svakako nije gastronomsko, sasvim korektna, s povoljnim cijenama. Luna u Tribunju spada u one nepoznate gostionice koje je zadovoljstvo pronaći.  Šanpjera, krumpir s blitvom, buteljku pošipa Nerica i dvije boce vode platili smo 632 kune

LUNA
Ulica Podvrh 3, Tribunj

HRANA +4/5 riba (drugo što smo probali +2/5)  VINA 3/5  POSLUGA 3/5  AMBIJENT 2/5
sve kreditne kartice


PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.