Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sigetski Cyrano još je jedan primjer niskih kulinarskih standarda u Novom Zagrebu

U Novom Zagrebu živi više od 200 tisuća ljudi. Koji nemaju gdje jesti. Čini se da se prihvatljivi restorani u Novom Zagrebu svode na Il Secondo i Potkovu, koja je međutim pomalo ekscentrična zbog svoje etnoikonografije. Naš današnji ručak u roštiljarni Cyrano, u srcu Sigeta, potvrdio je nažalost dojam o tužnom stanju restoranskog kuhanja na južnoj obali Save.

Cyrano je novozagrebačka podružnica dobro poznate Magazinske kleti, jedne od popularnijih roštiljarni na Trešnjevci. Da se u Magazinskoj kleti ikada peklo i kuhalo jednako loše kao u Cyranu, ta gostionica nikad ne bi stekla svoju sadašnju reputaciju.

U ponedjeljak smo u Cyranu naručili gurmansku pljeskavicu, dimljenu vješalicu, šopsku salatu i tavče gravče. Pljeskavica je bila ok ali premasna i s nekako mutnim aromama roštilja. Vješalica je, nažalost, bila potpuno nejestiva, zbog dva razloga. Prvo, kroz oba komada dimljene svinjetine provlačile su se hrskavice i žlundre. Drugo, vješalica je bila toliko presušena, da je imala teksturu piljevine a ne finog sočnog mesa, pa smo je morali vratiti.

Zapečeni grah toliko je snažno vonjao po češnjaku da smo pomislili kako je kuhar krivo shvatio recept: u tavče gravče može se staviti podjednaka količina graha i luka, ali nipošto podjednaka količina graha i češnjaka. Cyrano, nažalost, spada među lošije zagrebačke roštiljarne. Čak ni goleme porcije ne mogu privući dovoljno gostiju, pa je prije dva popodne Cyranov podrum, u kojem trešti Narodni radio, zjapio tužno prazan.

CYRANO
Prilaz Vladislava Brajkovića 1, Zagreb

HRANA -2/5  AMBIJENT -2/5  SERVIS 3/5
Kreditne kartice: Maestro, Visa, MasterCard


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.