stina-vino-vinograd

U bračkom Stina Vinu jučer su počeli s berbom pošipa. Riječ je o jednoj od najranijih berbi u Dalmaciji ikad

U srijedu 9. kolovoz bračka vinarija Stina Vino počela je s branjem pošipa. Kako nam je rekao Ivica Kovačević, direktor ove potencijalno najvažnije dalmatinske vinarije, radi se o iznimno ranoj berbi, koja je posljedica ekstremnih vremenskih prilika. Gospodin Kovačević kaže da je grožđe koje se sada bere u vrlo dobrom stanju, budući da se taj položaj na južnom dijelu otoka redovito navodnjava.

Kovačević je, međutim, načelno skeptičan prema ovogodišnjoj berbi, zato što su suša i vrućina iscrpili groždje. Procjenjuje da će urod s drugih položaja, koji se ne navodnjavaju, biti značajno slabije kakvoće. Dodamo li tome katastrofu koju je ovog proljeća mraz izazvao na Korčuli, čini se da će 2017.godina u Dalmaciji ostati zapamćena kao prilično traumatična, barem kad je riječ o bijelim vinima.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

NIGHTMARE STAGE Sjećanja na neka od najgorih lokala u Zagrebu u kojima smo jeli zadnjih godinu dana

Rast zagrebačke restoranske industrije unatrag godinu dana podigao…

Može li rose uistinu biti vrhunsko vino? Naravno da može (evo i četiri primjera)

Kolovoški Decanter uz duhoviti naslov 30 Rose to…

Najklasičniji recept za panettone majstora Iginija Massarija

“Za savršeni panettone recept nije dovoljan. Ključni su…

Jakovke kapice a la Thomas Keller – klasičan francuski bistrološki recept u američkoj izvedbi

Kako bismo završili našu aktualnu bistrološku trilogiju, odlučili…

PROMIJENITE KANAL Šest kulinarskih emisija koje bi valjalo izbjegavati pod svaku cijenu

Korisnici kabelskih televizija zatrpani su gastrosadržajima. Food Network…

USKRS U NOELU Tri ozbiljna recepta s jagodama, foie gras i pečenim golubom

Prvi poriv koje izazivaju svježe jagode jest da…

Komentirajte