Dubrovački restoran 360 dobio je Wine Spectatorovu nagradu Award of Excellence 2017.

Dubrovački restoran 360 dobio je Wine Spectatorovu nagradu Award of Excellence 2017. koju najtiražniji svjetski vinski magazin dodjeljuje restoranima s izuzetnim vinskim listama. Uredništvo Wine Spectatora, koji prodaje više od milijun primjeraka po izdanju, prije mnogo godina utemeljilo je Award of Excellence kao nagradu izvrsnosti kojom jamči da restorani i barovi koji na vratima imaju njihovu oznaku, imaju zaista vrhunske vinske liste. U Sjedinjenim Državama većina vodećih restorana ima jednu od tri razine te nagrade Wine Spectatora, dok se u našoj relativnoj blizini njima mogu pohvaliti primjerice bečki Palais Coburg ili firentinska Enoteca Picchiori. U Hrvatskoj su dosad samo Dobra vina, četiri puta zaredom dobivala Award of Excellence. Za hrvatsku je restoransku scenu vrlo bitno da je, nakon zatvaranja Dobrih vina, tim restorana 360 na dubrovačkim zidinama predvođen glavnim sommelierom Rudolfom Papcem i chefom Marijom Curićem, vinskom listom s oko 400 etiketa održao hrvatsku prisutnost na listama restorana i barova koji dobivaju ovu važnu nagradu, za koju će iduće godine aplicirati i restoran Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra. 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

S ovom klasičnom indijskom tehnikom začini će u vašim jelima procvjetati kao nikad

Ako kuhate sa začinima, vjerojatno ste već prerasli…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale. MAKSIMIR-DRAŠKOVIĆEVA

Kult Plave Kamenice u iduća će tri dana…

8 najboljih zagrebačkih restorana za prvu polovicu 2017.

Prilično nevjerojatna restoranska groznicam koja trese Zagreb od…

D-Resort veliki je dobitak za šibenski turizam, ali na njegovu softveru treba još jako puno raditi

Veliko pojašanje za šibenski turizam, ali generički hotel Kroz rampu…

9 najvažnijih kuharskih transfera u Hrvatskoj u zadnjih 12 mjeseci

Hrvatsko tržište chefova (i barmena) sve više podsjeća…

Rani radovi Gordona Ramseya: grdobina u panceti na ratatouilleu

Izdavanje kuharica imalo je važnu ulogu u stvaranju…

Komentirajte