Hotel Molindrio točno oslikava dosadnu i neambicioznu turističku svakodnevnicu Poreča

Okej, razumije se da od hotela s četiri zvjezdice ne očekujemo luksuz. Ali, očekujemo udobnost, pouzdanost i stanoviti osjećaj ugošćavanja. Porečki Molindrio smješten u lijepoj Zelenoj laguni, pomalo je izokrenuo tu tipičnu definiciju hotela s četiri zvjezdice. Naime, Molindrio izvana, s atraktivno osvjetljenim bazenom, ostavlja dojam luksuza. I pogled iz soba okrenutih prema moru isti vam cas podiže raspoloženje. No, Molindriov je softver beznadežno spuštajući i pomalo depresivan.

Parkirali smo ispred ulaza okrenutog prema moru. Gospodin iz osiguranja zamolio nas je da sami odvezemo auto na parking, jer hotel nema tu službu. Ljubazna gospođa na recepciji nije nas pitala treba li nam pomoći oko prtljage: čini se da hotel nema ni tu službu.

Sobe su male, što očekujete od četiri zvjezdice s uglavnom jeftinim punjenjem minibara, što također nije problem za takav hotel: problem je, međutim, u tome što se u minibaru nalaze buteljke bijelog vina iz 2013. kojima je rok trajanja istekao najkasnije 2015. pa sada kompromitiraju i hotel i proizvođača. Hotel bi se morao dogovoriti s proizvođačem o redovitoj zamjeni tih buteljki. Meni za room service krajnje je depresivan: čim vidite bečki od puretine i pržene lignje (famozne patagonike), jasno vam je da hotel misli samo i jedino na štednju. Na uštede se možda malo previše mislilo i tijekom gradnje, jer sobe imaju vrlo lošu zvučnu izolaciju. Sobarica je u devet ujutro ušla u sobu i probudila nas, a kad je vidjela da soba nije prazna ispričala se i otišla čistiti iduću. Mogli smo čuti svaki njezin pokret u drugoj sobi, usisavač da ne spominjemo. Štednja je očigledno bila motiv i u izboru jastuka koji su toliko tanki da bi na njima zaista ugodno mogli spavati jedino fakiri. No, najgori od svega jest vremenski raspored doručka. Doručak, naime, traje od 6:30 do deset.

Hotel je, dakle, odlučio maltretirati svoje goste prisilnim ranim ustajanjem na godišnjem odmoru. Takav, neprijateljski, vojnički stav prema gostu, tipičan je za veći dio porečkih hotela, što opet utječe na porečku ukupnu turistički scenu na kojoj nema ni ozbiljne gastronomije ni prestižnih kafića, ni barova o kojima se govori.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

18 popularnih sastojaka koktela koji nisu baš bezazleni

Ako vam se nekad dogodilo da se nakon…

GENIJALNA SURADNJA Londonski hotel Hoxton podigao je svoje šatore na Obonjanu. Evo kako izgledaju

Hotel Hoxton, jedan od rodonačelnika superhip žanra koji…

NIGHTMARE STAGE Sjećanja na neka od najgorih lokala u Zagrebu u kojima smo jeli zadnjih godinu dana

Rast zagrebačke restoranske industrije unatrag godinu dana podigao…

35 stvari s kojima najviše nervirate druge goste u restoranu

Pročitali smo i objavili desetke lista o stvarima…

Rosé šampanjci i još 14 vina idealnih za mladu janjetinu

Nježno meso mlade, lokalno uzgojene janjetine jedan je…

Kako postaviti glazuru na tortu – savršeno

Perfektne glatke torte mogu djelovati zastrašujuće, ali ako znate…

Komentirajte