molindrio-g

Hotel Molindrio točno oslikava dosadnu i neambicioznu turističku svakodnevnicu Poreča

Okej, razumije se da od hotela s četiri zvjezdice ne očekujemo luksuz. Ali, očekujemo udobnost, pouzdanost i stanoviti osjećaj ugošćavanja. Porečki Molindrio smješten u lijepoj Zelenoj laguni, pomalo je izokrenuo tu tipičnu definiciju hotela s četiri zvjezdice. Naime, Molindrio izvana, s atraktivno osvjetljenim bazenom, ostavlja dojam luksuza. I pogled iz soba okrenutih prema moru isti vam cas podiže raspoloženje. No, Molindriov je softver beznadežno spuštajući i pomalo depresivan.

Parkirali smo ispred ulaza okrenutog prema moru. Gospodin iz osiguranja zamolio nas je da sami odvezemo auto na parking, jer hotel nema tu službu. Ljubazna gospođa na recepciji nije nas pitala treba li nam pomoći oko prtljage: čini se da hotel nema ni tu službu.

Sobe su male, što očekujete od četiri zvjezdice s uglavnom jeftinim punjenjem minibara, što također nije problem za takav hotel: problem je, međutim, u tome što se u minibaru nalaze buteljke bijelog vina iz 2013. kojima je rok trajanja istekao najkasnije 2015. pa sada kompromitiraju i hotel i proizvođača. Hotel bi se morao dogovoriti s proizvođačem o redovitoj zamjeni tih buteljki. Meni za room service krajnje je depresivan: čim vidite bečki od puretine i pržene lignje (famozne patagonike), jasno vam je da hotel misli samo i jedino na štednju. Na uštede se možda malo previše mislilo i tijekom gradnje, jer sobe imaju vrlo lošu zvučnu izolaciju. Sobarica je u devet ujutro ušla u sobu i probudila nas, a kad je vidjela da soba nije prazna ispričala se i otišla čistiti iduću. Mogli smo čuti svaki njezin pokret u drugoj sobi, usisavač da ne spominjemo. Štednja je očigledno bila motiv i u izboru jastuka koji su toliko tanki da bi na njima zaista ugodno mogli spavati jedino fakiri. No, najgori od svega jest vremenski raspored doručka. Doručak, naime, traje od 6:30 do deset.

Hotel je, dakle, odlučio maltretirati svoje goste prisilnim ranim ustajanjem na godišnjem odmoru. Takav, neprijateljski, vojnički stav prema gostu, tipičan je za veći dio porečkih hotela, što opet utječe na porečku ukupnu turistički scenu na kojoj nema ni ozbiljne gastronomije ni prestižnih kafića, ni barova o kojima se govori.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Zagrebački hoteli najslabija su točka zagrebačkog turizma

Zagreb se posljednjih godina namenuo kao jedna od…

Deset najvažnijih hrvatskih chefova za prvu polovicu 2017.

Naša redovita polugodišnja lista najboljih hrvatskih chefova(konačnu ćemo…

Najklasičniji recept za panettone majstora Iginija Massarija

“Za savršeni panettone recept nije dovoljan. Ključni su…

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

Veličanstveni pariški Ritz otvoren je nakon 4 godine renoviranja (i 400 milijuna eura)

Sve je opet u ravnoteži u svijetu luksuza,…

7 izvrsnih malvazija iz 2015. godine, sigurno najbolje berbe u ovom desetljeću

U protekla smo dva mjeseca, od en primeur…

Komentirajte