molindrio-g

Hotel Molindrio točno oslikava dosadnu i neambicioznu turističku svakodnevnicu Poreča

Okej, razumije se da od hotela s četiri zvjezdice ne očekujemo luksuz. Ali, očekujemo udobnost, pouzdanost i stanoviti osjećaj ugošćavanja. Porečki Molindrio smješten u lijepoj Zelenoj laguni, pomalo je izokrenuo tu tipičnu definiciju hotela s četiri zvjezdice. Naime, Molindrio izvana, s atraktivno osvjetljenim bazenom, ostavlja dojam luksuza. I pogled iz soba okrenutih prema moru isti vam cas podiže raspoloženje. No, Molindriov je softver beznadežno spuštajući i pomalo depresivan.

Parkirali smo ispred ulaza okrenutog prema moru. Gospodin iz osiguranja zamolio nas je da sami odvezemo auto na parking, jer hotel nema tu službu. Ljubazna gospođa na recepciji nije nas pitala treba li nam pomoći oko prtljage: čini se da hotel nema ni tu službu.

Sobe su male, što očekujete od četiri zvjezdice s uglavnom jeftinim punjenjem minibara, što također nije problem za takav hotel: problem je, međutim, u tome što se u minibaru nalaze buteljke bijelog vina iz 2013. kojima je rok trajanja istekao najkasnije 2015. pa sada kompromitiraju i hotel i proizvođača. Hotel bi se morao dogovoriti s proizvođačem o redovitoj zamjeni tih buteljki. Meni za room service krajnje je depresivan: čim vidite bečki od puretine i pržene lignje (famozne patagonike), jasno vam je da hotel misli samo i jedino na štednju. Na uštede se možda malo previše mislilo i tijekom gradnje, jer sobe imaju vrlo lošu zvučnu izolaciju. Sobarica je u devet ujutro ušla u sobu i probudila nas, a kad je vidjela da soba nije prazna ispričala se i otišla čistiti iduću. Mogli smo čuti svaki njezin pokret u drugoj sobi, usisavač da ne spominjemo. Štednja je očigledno bila motiv i u izboru jastuka koji su toliko tanki da bi na njima zaista ugodno mogli spavati jedino fakiri. No, najgori od svega jest vremenski raspored doručka. Doručak, naime, traje od 6:30 do deset.

Hotel je, dakle, odlučio maltretirati svoje goste prisilnim ranim ustajanjem na godišnjem odmoru. Takav, neprijateljski, vojnički stav prema gostu, tipičan je za veći dio porečkih hotela, što opet utječe na porečku ukupnu turistički scenu na kojoj nema ni ozbiljne gastronomije ni prestižnih kafića, ni barova o kojima se govori.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

NE PREPORUČUJEMO Četiri pjenušca na koje ne biste smjeli potrošiti novac za Valentinovo (a ni inače)

Valentinovo je jedan od onih dana u godini…

Ritz Carlton se širi na more. Njihove tri megajahte bit će ploveći luksuzni hoteli

Pratiti kako luksuzni hoteli pokušavaju zasjeniti jedni druge…

Vlado Krauthaker u zagrebačkoj je Agavi trijumfalno počeo promotivnu kampanju za berbu 2016.

U četvtak poslijepodne Zagreb je bio prepun proljetnog…

Najklasičniji recept za panettone majstora Iginija Massarija

“Za savršeni panettone recept nije dovoljan. Ključni su…

LJETNI KOKTELI S MJEHURIĆIMA Barmen Darko Uremović preporučuje Tomca, Šembera i Veuve Cliquot Rose

Čak i ako ste puritanac po pitanju šampanjaca…

4 gastronomski najoriginalnija restorana u Hrvatskoj

Hrvatska je restoranska scena uglavnom konvencionalna. Činjenica je…

Komentirajte