Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Braco Sanjin napušta splitsku Kadenu

braco-sanjin

Jedan od najboljih dalmatinskih chefova Braco Sanjin, u srijedu je objavio da napušta splitski restoran Kadena. U statusu na Facebooku, u kojemu se zahvalio poslovnim suradnicima, najavio je da prelazi u drugi restoran. Kadena je godinama bila najbolji splitski restoran. Dio recenzenata Kulta Plave Kamenice smatra je i najboljim restoranom u Dalmaciji, uz šibenski Pelegrini Rudolfa Štefana. Sanjin nam je u četvrtak u mailu potvrdio da odlazi jer nakon osam godina u Kadeni treba novi izazov. “Želio bih ostati u Splitu kako bih Splićanima i ubuduće mogao nuditi programe koje sam im priređivao u zimskoj sezoni, poput vinskih večera s gostovanjima poznatih chefova”.

Braco Sanjin postao je jedan od omiljenijih hrvatskih chefova, zahvaljujući specifičnoj verziji dalmatinskog slow fooda koju je razvio u Kadeni. Sanjin je Riječanin s dosta dugim profesionalnim iskustvom, radio je u restoranima od Madonne di Campiglio do Pelješca. Ta se širina vidjela i na Kadeninim menijima. Sanjin je, kao Štefan i Hrvoje Zirojević, jedan od onih chefova koji su raskrstili s tvrdokornom dalmatinskom tradicijom i odlučili postaviti novu, osvješteniju dalmatinsku kuhinju, u čemu im se jedno vrijeme pridružila i nedavno zatvorena Paradigma na čelu s Antom Udovičićem. Iako naizgled nije radikalan kao ostala trojica, Sanjinov pomak je velik i važan, od uvođenja namirnica poput tartufa, gusje jetre i sušene botarge na menije, novih trendova poput umaka od lokalnog samoniklog bilja, do suvremenih tehnika kojima je pročistio pojam lokalne kuhinje u Splitu. Kadena je čvrsto pozicionirana kao splitski klasik, a mi s velikim zanimanjem očekujemo vijesti o novom restoranu Brace Sanjina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.