Portugalac Nelson Freitas najbolji je mladi chef na svijetu u izboru S.Pellegrino Young Chef Academy. U velikom finalu održanom jučer u Milanu nakon dvogodišnjih izlučnih regionalniih natjecanja, Freitas je bio najbolji među 15 kandidata.
U finalu natjecanja sudili su chefovi Riccardo Camanini, Hélène Darroze, Vicky Lau, Pía León i Nancy Silverton. Freitas, kojemu je mentor na natjecanju bio Filipe Carvalho, pobijedio je s jelom Hrskava trilja, ježinac i domaći crni češnjak. Kao i prijašnji pobjednici S.Pellegrino Young Chef natjecanja, Freitasu se sada otvaraju vrata najboljih restorana i potencijalna mentorstva najboljih chefova na svijetu. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se rekordnih 166 chefova iz 15 regija.
Osim proglašenja pobjednika, dodijeljene u i specijalne nagrade. Fine Dining Lovers Food for Thought nagrada dodijeljena je chefu Ianu Goh za jelo koje najbolje komunicira povijest, uvjerenja i vrijednosti, u ovom slučaju janjetinu Liu He-Sen dobi oje nagradu Acqua Panna Connection in Gastronomy za jelo od kamenica, koje najbolje utjelovljuje ravnotežu tradicije i razvoja gastronomije, u ovom slučaju u kineskoj kulturi hrane. Artur Gomes za svoje je jelo od celera Vale das Lobas odobio nagradu s.Pellegrino Social Responsibility koja se dodjeljuje za jelo koje šalje najjasniju poruku održivosti.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.