Nikad, ali zaista nikad nismo mislili da ćemo žaliti za gastronomskim opusom Sanje Doležal, uspješne pjevačice, dobre TV voditeljice i kuharice koja je godinama monopolizirala loše kulinarske minute popularnog IN magazina NoveTV.
Recepti gospođe Doležal zaista su bili loši, ali do neke granice. IN magazin u međuvremenu je diversificirao svoj kulinarski prilog. Najbolje što su imali bio je Ante Udovičić, veliki hrvatski chef koji je često preozbiljan za kriterije NoveTV, ali je dovoljno komunikativan da bi se njegovi televizijski recepti mogli pratiti i kuhati kod kuće. Najgore što smo vidjeli jest Lidlova emisijica pod nazivom Jedi do Mile volje. Mile je napisano velikim slovima jer emisiju vodi stanoviti influencer Mile (Hungry Mile) koji je u današnjem izdanju ovog tužnog serijala hladno izjavio da je svako jelo bolje kad mu se doda češnjak.
Zar zaista? Želi li taj gospodin posipati pomfrit s češnjakom? Misli li stavljati glavice češnjaka na steakove, kani li devastirati sirove kamenice sirovim češnjakom, drži li da se češnjak stavlja u salatu od rajčice ili pak na nigiri s tunom i jeguljom? Ili možda na klasični wienerschnitzel? A ako ne na wienerschnitzel, onda barem na zapečene štrukle?
Lidlov Jedi do Mile volje, najbedastiji je i najneukiji “gastroformat” na hrvatskim televizijama još od ukidanja legendarne makedonske serije Hrana i vino. Jedi do Mile volje pokazuje da ne morate znati baš ništa o kuhanju, a da svejedno možete dobiti kulinarski prostor na jednoj od nacionalnih televizija. S Jedi do Mile volje, NovaTV spustila se ispod razine RTL-ove Večere na selu, što se činilo nemogućim.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.