Od ovoga petka 8. rujna jedna od najboljih novijih hrvatskih street food manifestacija, PLACe market, vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac. Ljetno izdanje PLACe marketa pokazalo je da preobrazba gradskih u noćne gourmet tržnice itekako ima publiku.
Jesensko izdanje PLACe marketa proširuje se sudjelovanjem nekih od najpopularniijh zagrebačkih restorana. Na štandove na Dolcu pri put će doći Sopal chefice Katarine Vrenc, Boogie Lab, bistroi Market i Točkica i Ferdinand knedle. Uz njih, kuhat će Bistro Apetit chefa Marina Rendića, Nautic club Pojoda sa chefom Christianom Misiračom, Broom 44 u suradnji s Proofom 33, Taika by Sherpa s Ivanom Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central chefa Pedra Pineira, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.
Novost je da će svakoga petka na Dolcu gostovati restorani i chefovi koji nisu dio stalne postave PLACe marketa.
PLACE market, nacionalni program revitalizacije hrvatskih tržnica, pokrenula je Sarah Josipović, direktorica i organizatorica projekta. PLACe market dosad je uspješno savladao logistički zahtjevnu transformaciju dnevnih tržnica, uz zagrebački Dolac održava se i na Starom Pazaru u Splitu, u noćne food festivale koji okupljaju veliki broj ljudi. Jesensko izdanje PLACe marketa održavat će se svakog sunčanog i suhog petka u rujnu i listopadu. Sve informacije možete pratiti na društvenim profilima PLACe marketa, raspon cijena jela je 6 do 10 eura, cijelo vrijeme nastupaju i DJ-i.
Fotografije/ Mateo Mučnjak i Franko Kelam
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.