Najatraktivniji restoranski prostor u Tkalčićevoj, gdje se dvadesetak godina nalazila Agava Belizara Miloša i Darka Lugarića, nije dugo stajao prazan.
Prošlog se tjedna u Tkalčićevoj 39 otvorio bistro Dolce Vita, s ponešto obaveznih likova poput tartara od tune, burrate ili roastbeefa, ali i s par jela koja zvuče zaista zanimljivo i originalno: pažnju privlači rižoto sa sladoledom od sipina crnila.
Tu je i “inovativna” carbonara, koja se priprema sa šurlicama, čipsom od pancete i konfitiranim jajem. Dolce Vita se na svojoj web stranici opisuje kao spoj mediteranske i talijanske kuhinje.
Zanimljivo je da chef dolazi iz Istre; u vrijeme kad pola kuharskog Zagreba odlazi na more na sezonu, netko je iz Istre odlučio doći u Zagreb. Vinska lista čini se korektnom, osim u slučaju Dom Perignona, koji košta 700 eura.
Nadamo se da se radi o tipfeleru ili greški u Excelu, a ne o duboko pogrešnoj vinskoj politici.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.