Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠIME U LOVU NA TURISTE Na vratima kultne zagrebačke zalogajnice pojavili su se veliki natpisi Wir sprechen Deutsch i We speak English

Prije nekoliko dana primijetili smo nove natpise kraj ulaznih vrata glasovite zalogajnice Kod Šime, preko puta tržnice Kvatrić. Kod Šime na ulazu sad piše Wir sprechen Deutsch i We speak English.

Ovi su nas natpisi iznenadili zbog dva razloga. Prvo, premda živimo blizu Kvatrića, zaista se ne sjećamo kad smo zadnji put na Kvatriću vidjeli turističku grupu. Zagrebačka turistička zona od centra prema Istoku prestaje u Martićevoj, negdje na križanju s Baureovom, pa se nastavlja dva kilometra dalje u Maksimirskoj šumi

Drugo, zalogajnica Kod Šime restoran je izrazito lokalnog karaktera, s bezbroj lojalnih stalnih gostiju koji godinama uživaju u Šiminim jednostavnim i jeftinim domaćim jelima. Zato je zalogajnica Kod Šime do prije tri mjeseca stalno bila prepuna.

Tada se, međutim, promijenio vlasnik. Jelovnik je ostao isti (grah s kobasicama, tripice, pašticada, punjene paprike, teleće pečenje i slično) hrana je i dalje jeftina, ali se publika ipak prorijedila: Šimina terasa i dalje je solidno popunjena, no gužve su rijetke. Pa su novi vlasnici odlučili pokušati internacionalizirati lokalnu zalogajnicu.

Moramo priznati da nam nikad nije palo napamet da će Kod Šime postati turistički restoran, jer se to suprotstavlja njegovoj poetici i esenciji. Sa zanimanjem ćemo pratiti rezultate Šimine njemačko engleske orijentacije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.