Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubrovački fine dining restorani, s tasting menijima od 850 do 1176 kuna po osobi po prvi put nisu najskuplji u Hrvatskoj 

nautika-pogled

Dubrovnik je, kad je riječ o ugostiteljstvu i dalje najskuplji hrvatski grad. No, kad usporedimo ovosezonske cijene dubrovačkih restorana s pretpandemijskim cijenama dubrovačkih  restorana, vidljivo je da dubrovački restorani danas nisu toliko skuplji od restorana u drugim dijelovima Hrvatske, kao što su to bili prije tri ili četiri godine. Dapače, u nekim su se važnim elementima izjednačili s drugim restoranskim središtima.

Nautika, jedan od najljepših restorana na Jadranu, ove godine nudi degustacijske menije za 890 kuna (5 sljedova) i 1050 kuna (7 sljedova). Jedini dubrovački restoran s Michelinovom zvjezdicom 360, svoj degustacijski meni sa sedam sljedova prodaje za 1120 kuna. Zanimljivo je da je Above 5, restoran smješten na krovu kuće u Starom gradu, skuplji i od Nautike i od 360: meni od pet sljedova košta 1175 kuna, s tim da za biftek i rep hlapa morate nadoplatiti još po 100 kuna.

E sada, degustacijski  meniji u tri rovinjska fine dining restorana (Cap Aureo, Monte, Agli Amici) koštaju između 850 i 1200 kuna, što znači da je Rovinj na razini fine dininga dostigao dubrovačke cijene. Budući da su rovinjski fine dining restorani stalno puni, Rovinj je očito uspio privući goste koji mogu plaćati dubrovačke cijene.

No, ne radi se samo o Rovinju. I u Zagrebu nekoliko restorana nudi degustacijske menije za 800 do 900 kuna. I ti su restorani redovito puni. S druge strane, Dubrovnik je još uvijek najskuplji kad je riječ o a la carte ponudi; biftek od Charolaisa košta 430 kuna, a kilogram oborite ribe između 900 i 1000 kuna . Činjenica je, međutim, da Dubrovnik više nije drastično skuplji od nekih drugih važnih restoranskih destinacija u Hrvatskoj, što sugerira da su dubrovački restorateri naučili ponešto iz dvije loše pandemijske godine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.