Marko je dugoreški pogon za preradu ribe, koji su prije dvadesetak godina osnovali inženjerka građevine iz Hrvatske i sociopedagog iz Njemačke. Marko danas prerađuje tune i losose, sabljarke i jegulje, ali njegov je najuspjeliji proizvod dimljena pastrva.
Marko prodaje i ikru od pastrve, koja povremeno ima problema s teksturom. File dimljene pastrve, koji košta 35 kuna za 100 grama, nema nikakvih problema. Naprotiv, ova riba ima delikatan, prirodni okus s dobro pogođenom, nipošto pretjeranom aromom dima.
Markova pastrva nije masna ni preslana. Tekstura je podatna, mekana ali čvrsta. Radi se o jednoj od finijih dimljenih riba na našem tržištu, bitno ukusnijoj od većine dimljenih lososa koji se prodaju u supermarketima.
Markovu smo pastrvu sinoć servirali na crvenom radiću i mladom špinatu, pa smo je prelili dresingom od grčkog jogurta, svježeg hrena, korice limuna i worcestera, da bi je na kraju posuli pinjolima i koprom. Uz ovu ukusnu laganu večeru otvorili smo butelju odličnog, veoma zelenog Kopjarova Sauvignona.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.