Kad je lockdown zatvorio barove, hrvatski barmenski doajen Marin Nekić s bratom je pokrenuo food truck za meso iz smokera. Nekić Truck postao je instantni hit a za iduću sezonu planiraju i značajno proširenje ponude.
U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih ribljih kuhara, edukatorom i TV chefom Davidom Skokom, razvijaju održivi riblji fast food koji se temelji na uglavnom podcijenjenoj svježoj ribi i jednostavnim tehnikama. “Čudi nas da u Hrvatskoj takve ponude zapravo nema, pa smo odlučili napraviti nešto kvalitetno po tom pitanju,” rekao nam je nedavno Marin Nekić. David Skoko već godinama zagovara širenje ovakve ponude, posebno po jadrankoj obali u turističkoj sezoni.
Umjesto burgera, sushija i sve moguće loše pržene hrane iz friteza, zašto se na kioscima i kućicama ne bi prodavala efektna i jeftina jela od svježih srdela, oslića i morskih plodova? Formula je odavno potvrđena u svijetu, a u Hrvatskoj će je na ozbiljnijoj skali sada moći testirati braća Nekić.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.