Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BAO&BAO U Tkalčićevoj se otvorio prvi zagrebački fast food specijaliziran za bao

bao-bao

Bao je kinesko pareno pecivo od dizanog tijesta. Bao punjen svim mogućim slanim nadjevima već dugo je jedan od najpopularnijih street food formata u svijetu . Prije dvije godine ručali smo u londonskom baru BAO, specijaliziranom za xiao chi (mala vijetnamska ulična jela) i bao sendviče. Pred Baom su se danima stvarali redovi. 

Bao je adiktivan zato što spaja dvije naizgled nespojive značajke: čvrstoću s jedne i lakoću i pjenušavost teksture s druge strane. Bao mora biti dovoljno čvrst da podnese bogato punjenje, a opet mora biti lagan i prozračan. U Hrvatskoj se bao dosad pojavljivao povremeno, prvo u Umamiju, a Izakaya je nedavno prva na jelovnik stavila više vrsta ovog peciva, uključujući i solidnu verziju s mesom hlapa. Na istoj adresi u Tkalčićevoj ulici na kojoj posluje fusion restoran Kokumi, nedavno se pojavio Bao&Bao. Bao&Bao priprema bao sa svinjetinom, piletinom, kozicama i još dvije verzije, koje koštaju 39 do 45 kuna. Bao&Bao radi dostavu preko Wolta i Pauze.hr.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.