Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KAO PALAČA IZ DINE Arhitekt Jean Nouvel projektirao je nevjerojatan hotel u saudijskoj pustinji

nouvel-sharaan-g

Kao palača iz romana Franka Herberta izgleda novi luksuzni hotel u Saudijskoj Arabiji koji potpisuje veliki francuski arhitekt Jean Nouvel. Hotel se nalazi u pustinji, u gradu Al-Ula 220 kilometara od Medine, gotovo čitav je ukopan u stijene, a fotografije je nedavno objavio Nouvelov studio. Luksuzni kompleks zove se Sharaan, a Nouvel ga je projektirao za saudijsku kraljevsku obitelj.

[adsense_content_v2]

nouvel-sharaan1

Hotel je naručio princ Muhamed bin Salman (inače osumnjičen za sječu konkurenata u saudijskoj aristorkaciji i svirepo ubojstvo kolumista Washington Posta Jamala Khashoggija) inspiriran večerom koju su za turističku promociju Saudijske Arabije 2018. u pustinji priredili francuski chefovi s tri Michelinove zvjezdice.

nouvel-sharaan2
nouvel-sharaan3
nouvel-sharaan4
nouvel-sharaan5
nouvel-sharaan7
nouvel-sharaan8

Pješčani hotel Sharaan imat će 40 apartmana, tri vile i 14 privatnih paviljona. Srce kompleksa je kružna struktura uklesana u stijenu, a cijeli prostor Nouvel je perfektno uklopio u okoliš i njegov ambijent prenio u svaki dio hotela. Otvorenje je najavljeno za 2024. Al-Ula je veliko arheološko nalazište, prvo mjesto u Saudijskoj Arabiji uvršteno na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine, koje saudijski princ želi pretvoriti u još jedan simbol otvaranja zemlje i razvoja modernog turizma. Do 2035. tamo očekuju dva milijuna turista godišnje. Jean Nouvel projektirao je i izvrsni bečki Sofitel i Renaissance u Barceloni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.