Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Matija Bregeš otišao je iz Boškinca

matija-breges

Samozatajni mladi chef Matija Bregeš trajno je obilježio restoran Boškinac. U Bregešovu mandatu Boškinac je dobio Michelinovu zvjezdicu. Još važnije, Bregeš je s vlasnikom Boškinca, veteranom dalmatinskog modernog turizma Borisom Šuljićem, razvio pristup koji bi u budućnosti mogao postati matrica za terroirsku autorsku kuhinju na jadranskim otocima; sofisticiranu, elegantnu, gotovo holističku kuhinju koja gostima istodobno otkriva i tradiciju i krajnje mogućnosti lokalnih sastojaka. 

Matija Bregeš u utorak je završio svoj angažman u Boškincu. Boris Šuljić jučer je na Facebooku objavio vijest o Bregešovu odlasku. “Vrijeme stvaranja troši, vrijeme nagrada obvezuje, a rastanak je vrijeme poštivanja i zahvale za sav rad i zajedničke uspjehe! Sretno Matija Bregeš u tvojim daljnjim poslovnim i privatnim planovima,” napisao je Šuljić.

Matija Bregeš nastavak karijere planirat će nakon kraćeg odmora. “Boškinac mi je dao priliku, za to sam im zahvalan i misli da smo u pet godina zajedno postigli velike uspjehe na koje trebamo biti ponosni. U budućnosti im želim svu sreću i iste ambicije kao do sada,” rekao nam je Matija Bregeš. Kako doznajemo, sve je dogovoreno još ljetos, a razgovori s kandidatima za novog chefa Boškinca počinju uskoro. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.