Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mladi Deni Srdoč Michelinovom je zvjezdicom ostvario ideal veterana Zdravka Tomšića

deni-srdoc

Kad smo 2005. godine pisali knjigu Nova hrvatska kuhinja, chef Zdravko Tomšić kazao nam je kako je njegova glavna profesionalna smbicija da Hrvatskoj i Kvarneru donese prvu Michelinovu zvjezdicu. Godinu ili dvije kasnije, chef Tomšić uspostavio je restoran Draga di Lovrana, u malom hotelu podno Učke s uzbudljivom poviješću i senzacionalnom terasom koja doista visi između mora i neba. Gospodin Tomšić stvorio je gastronomsku reputaciju Drage di Lovrane.

Prije dvije godine, u glasanju za izbor Chefa godine Kulta Plave Kamenice u kojemu sudjeluju isključivo restoranski profesionalci, nekoliko je vodećih hrvatskih chefova nominiralo chefa Drage di Lovrana Denija Srdoča i upozorilo nas na njegov nesporni talent. Iako su mu pojedinačno dodijelili visok broj bodova to nije bilo dovoljno da se Srdoč plasira na vrh liste, no već nakon našeg prvog posjeta Dragi di Lovrana bilo nam je jasno da je samo pitanje vremena kad će mladi chef s Krka koji je učio kod Dina Galvagna, postati ozbiljno ime na domaćoj restoranskoj sceni.

Kod Srdoča smo jeli na samu Novu godinu 2018. Skuhao nam je vrlo dobar ručak s par konceptualnih i tehničkih pogrešaka, koje je očito u međuvremenu ispravio. No, njegov skoro sirovi jelen u tijestu apsolutno nas je oduševio. To radikalno jelo okusa željeza i krvi, pokazalo je Srdočev talent za čiste o dramatične okuse. Nekoliko mjeseci kasnije, Gault&Millau Hrvatska Srdoča je proglasio najtalentiranijim hrvatskim chefom nove generacije. Iznimno nam je drago što je jedan tako mladi chef sada dobio Michelinovu zvjezdicu. Deni Srdoč definitivno zaslužuje to najvažnije priznanje u kuharskom zanimanju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.