
Danas smo pokušali ručati u Nico’su, decentnom gastronomskom bistrou na zagrebačkom Europskom trgu. Vrlo ljubazni voditelj restorana rekao nam je da su svi stolovi zauzeti cijeli dan.
Zatim nam je Marko Rundek, sommelier i pokretač novog Nico’sa, objasnio da u dvije runde imaju oko 130 rezervacija – prvo 50, pa 80. Riječ je o gostima iz Ureda Europske unije.
Ponedjeljak je najgori restoranski dan, jer se stalni restoranski gosti oporavljaju od vikenda. Stoga je 130 rezervacija u ponedjeljak senzacionalan rezultat koji sugerira da je Nico’s na putu da trajno uspije.
Marko Rundek (ex ManO2, Dubravkin put) lani je otvorio Nico’s u prostoru u kojem je propalo nekoliko žanrovski različitih restorana. U prvih nekoliko mjeseci Nico’s nije bio dobar i nije dobro radio. Meni je bio posve nedefiniran, a vina nerazumno skupa.
Zatim je Marko Rundek angažirao Gorana Kočiša (ex Noel, poznat iz dana ponosa i slave) kao chefa konzultanta. Gospodin Kočiš preporodio je Nico’sov jelovnik, a gosti su polako počeli dolaziti.
Gospodin Rundek nedavno je promovirao novu vinsku kartu s prijateljskim cijenama: Gašperov originalni cuvée malvazije i rebule košta samo 28 eura za butelju, a odlični bazni šampanjac Serge Matthieu 90 eura.
Pametne promjene u Nico’su dovele su goste, pa i one institucionalne, poput djelatnika Ureda EU i njihovih suradnika, koji će se vjerojatno, poslije današnjeg iskustva, individualno vraćati u Nico’s.
Čini se da bi Nico’s mogao dugoročno uspjeti, što svakako zaslužuje. Nico’s bi, međutim, ljeto trebao iskoristiti da se afirmira kao sezonski gastronomski bistro. U iduća dva mjeseca u Nico’su želimo vidjeti jela od rajčica, paprika, krastavaca, tikvica, bosiljka, patlidžana, marelica, bresaka, dinja i svježih smokava.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.