Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Matsu u Domobranskoj ulici i dalje predstavlja jednu od najboljih azijskih vrijednosti za novac u Zagrebu

Matsu je zamišljen kao cjenovno pristupačan restoran azijskog fusiona, s kvalitetnim sastojcima kao i s pravim restoranskim iskustvom; Matsu, naime, nije zalogajnica, street food ili fast food lokal već ugodno uređeni lokal s lijepim čašama, pravim ubrusima, dobro ekipiranim servisom, solidnom koktel listom i jednom od najnižih cijena šampanjaca u Zagrebu.

Izvrsni Charles Heidsieck Brut Reserve košta 75 eura za butelju. Velika je šteta što ga ne toče na čaše. S druge strane, sama činjenica da se Charles Heidsieck ne toči na čaše navela nas je da naručimo butelju, koja se izvrsno složila s Matsuovom hranom.

Matsuov se meni sastoji od niza sushi setova, zasebne nigiri liste, tartara i tatakija, a tu je i više wokova, bao bunsa, glavnih ribljih jela pa još i jedan curry, par salata kao i odlični tom kha, klasična tajlandska juha s kokosovim mlijekom. Danas smo u Matsuu naručili tu zaista finu, aromatičnu, propisno ljutu juhu, izvrsni tiradito od hamachija, teriyaki losos, i nešto nigirija.

Tiradito je bio odličan; hamachi nije bitno lošiji nego u mnogo skupljim restoranima. Juhu smo već nahvalili, dok bi nigiri s tunom, jeguljom i hamachijem zasluživali sve komplimente da su servirani na temperaturi ljudske kože. Riža za nigiri ne bi trebala biti hladna, što se u Hrvatskoj gotovo redovito dešava. Matsu isporučuje odličnu vrijednost za novac. Jedna narudžba nigirija koja košta 7,5 eura sadrži dva nigirija s ukusnom ribom dobre teksture i fino začinjenom rižom. Jako veliki file lososa na riži s povrćem i mladim lukom košta 16 eura, a tiradito 14 eura. Najskuplje jelo, famozni glazirani black cod, košta 18 ili 19 eura, a vrlo obilna porcija bao bunsa oko osam eura.

Vinska je lista prilično dobra, osobito kad je riječ o malvazijama i graševinama, no danas su ostali bez ijednog sauvignona na čaše  što je šteta, jer sauvignon kao i druge aromatične sorte poput traminca prirodno idu uz mnoga azijska jela. Ručak ili večera u Matsuu definitivno se isplate. Stoga nije neobično što je u utorak oko tri popodne bio pun do predzadnjeg stola, uključujući atraktivne visoke stolice na prozorskom baru. Obilni ručak s buteljom šampanjca, najskupljim jelima ne meniju, desertom i još malo bijelog vina i kavom platili smo 152 eura za dvoje. Bez šampanjca platili bismo 75 do 85 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.